Forget me Not

2

Εικαστικά υποβλητικό, μα αφηγηματικά αποσπασματικό και δραματικά ημιτελές road movie από τον σκηνοθέτη τού «Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω».

Forget me Not

Εικαστικά υποβλητικό, μα αφηγηματικά αποσπασματικό και δραματικά ημιτελές road movie από τον σκηνοθέτη τού «Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω».

Forget me Not - εικόνα 1

Σε τελείως διαφορετικό ύφος από το «Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω» του 2001, η δεύτερη ταινία του Γιάννη Φάγκρα είναι ένα φιλόδοξο road movie που ξεκινά από τη νωχελική καθημερινότητα του αμερικανικού Νότου. Εκεί ζει ο Άλεξ, Έλληνας δύτης που έχει πιάσει στεριά στη Νέα Ορλεάνη, μετρώντας τις μέρες του που μοιάζουν να κυλούν μονότονα και άσκοπα. Μέχρι τη στιγμή που δέχεται να αναλάβει μια ύποπτων προθέσεων αποστολή στην Αλάσκα, αναζητώντας έναν καταποντισμένο θησαυρό. Ενώ όμως εκείνος αναχωρεί για ένα περιπετειώδες ταξίδι στον Βορρά, η παλιά αγαπημένη του Δάφνη ξεκινά από την Ελλάδα για να τον συναντήσει.

Στα χνάρια του Οδυσσέα, ο Άλεξ είναι ένας ανέστιος ταξιδευτής, ο οποίος αναζητά το υπαρξιακό νόημα σε μια διαδρομή προς το άγνωστο. Θέλοντας να χαθεί μέσα στο άγριο, αφιλόξενο τοπίο της Αλάσκας, επιχειρεί στην πραγματικότητα να βρει τον αληθινό εαυτό του, ένα κομμάτι του οποίου κουβαλά και η Δάφνη, μια Πηνελόπη που αποφασίζει, αντίθετα από την ομηρική, να διε­κδικήσει αυτό που της ανήκει. Πρόκειται για μια υποσχόμενη ιδέα που αναπτύσσεται πλανοθετικά, αλλά όχι και κινηματογραφικά, καθώς το «Forget me not» μοιάζει περισσότερο με σχεδίασμα ταινίας και λιγότερο με ολοκληρωμένη εκδοχή της.

Ατμοσφαιρική μουσική (του Άκη Καπράνου) που υποβάλλει τη μοναξιά και την απώλεια, αναφορές σε μπίτνικ συγγραφείς, πλάνα που αναδεικνύουν τη γοητευτική ερημιά του τοπίου, αναίτια μελοδραματική φόρτιση, φιλοσοφικές κουβέντες στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ένα άτσαλα στημένο σεναριακά ατύχημα… Στοιχεία τα οποία δεν δένουν σε ενιαίο αφηγηματικό σύνολο, παραμένουν αποσπασματικά και ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτα, σε μια εικαστικά γοητευτική, μα συναισθηματικά αναποφάσιστη και δραματικά ημιτελή χαμένη κινηματογραφική ευκαιρία.

Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Forget me Not

2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Γιάννης Φάγκρας

Ο Άλεξ, Έλληνας δύτης που ζει στη Νέα Ορλεάνη, αναλαμβάνει μια αποστολή στην Αλάσκα, όπου θα πρέπει να εντοπίσει έναν καταποντισμένο θησαυρό. Ενώ εκείνος ξεκινά το ταξίδι του προς τον Βορρά, η αγαπημένη του ξεκινά από την Ελλάδα για να τον συναντήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.