Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

2,5

Η περιπέτεια αφήνει μια γλυκιά επίγευση λόγω της εξαιρετικής σκηνής στην Όπερα της Βιέννης και της σωστής αναλογίας χιούμορ-δράσης, που σπάνια συναντάς πια στην αγορά των μπλοκμπάστερ.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

Η περιπέτεια αφήνει μια γλυκιά επίγευση λόγω της εξαιρετικής σκηνής στην Όπερα της Βιέννης και της σωστής αναλογίας χιούμορ-δράσης, που σπάνια συναντάς πια στην αγορά των μπλοκμπάστερ.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - εικόνα 1

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία της σειράς ο Τομ Κρουζ μοιάζει να έχει πιει λίτρα με ελιξίριο νεότητας (κάντε απλώς τη σοκαριστική σύγκριση με τον Βινγκ Ρέιμς). Πέρα από το στοιχείο της εμφάνισης, στο πέμπτο φιλμ της σειράς ο 53χρονος μοιάζει με ατομικό ερμηνευτικό αντιδραστήρα που διοχετεύει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στη νέα κατασκοπική του περιπέτεια. Πάνω σε φτερά αεροπλάνων, κάτω από το νερό, καβάλα σε μηχανές και σπορ αυτοκίνητα, πάνω σε στέγες, ο Τομ Κρουζ δείχνει ότι και αυτή η «Επικίνδυνη Αποστολή» είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Στο «Μυστικό Έθνος» κάνει την εμφάνισή της η οργάνωση-φάντασμα «Συνδικάτο», ένας πανίσχυρος συνεταιρισμός κατασκόπων που κινείται πάνω από έθνη-κράτη. Ο Ίθαν Χαντ αναγκάζεται να την αντιμετωπίσει με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση παύει τις δραστηριότητες της IMF λόγω αδιαφανών πρακτικών. Η μυστηριώδης πράκτορας Ίλσα εμφανίζεται μπροστά του κάθε φορά που φτάνει κοντά­ στην πηγή του κακού, την ίδια στιγμή που όλη η ομάδα της IMF στέκεται σιγά σιγά στο πλευρό του φυγά Χαντ.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος - εικόνα 2

Κιόλας από τις πρώτες σεκάνς είναι ξεκάθαρο ότι οι «Επικίνδυνες Αποστολές» αφήνουν πίσω τους την εμμονή με την υψηλή τεχνολογία και προτιμούν την καθαρή αδρεναλίνη που προσφέρει η ατόφια και αφτιασίδωτη δράση. Πατώντας πάνω σε ένα σενάριο που θίγει το βρόμικο κατασκοπικό παιχνίδι και αβαντάρει σκανδαλωδώς την κατασκοπική ασυδοσία, η περιπέτεια εξελίσσεται σε ένα απολαυστικό γαϊτανάκι δράσης, όπου η μία σεκάνς δράσης δίνει τη θέση της στην άλλη.

Βέβαια, οι σκηνές αυτές είναι άλλοτε πραγματικά εντυπωσιακές (από τις κορυφαίες της σειράς αυτή στην Όπερα της Βιένης) και κάποιες­ στιγμές εξαιρετικά αδύναμες (όπως η απαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού). Παρότι η περιπέτεια δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια της χολιγουντιανής πατέντας του είδους, εντέλει αφήνει μια γλυκιά επίγευση λόγω της σωστής αναλογίας μεταξύ χιούμορ και δράσης, την οποία σπάνια συναντάμε πια στην αγορά των μπλοκμπάστερ.

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

Mission Impossible: Rogue Nation
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 132 '
  • Κρίστοφερ ΜακΚουόρι

H οργάνωση-φάντασμα «Συνδικάτο» εντείνει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Ίθαν Χαντ καλείται να την αντιμετωπίσει με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση παύει τις δραστηριότητες της IMF λόγω αδιαφανών πρακτικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.