Τα Μάτια του Κλέφτη

2

Ρεαλισμός, ανθρωπιά και ζωντανοί χαρακτήρες σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ιστορία, η οποία εκβιάζει κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης.

Τα Μάτια του Κλέφτη

Ο Ταρέκ αποφυλακίζεται ύστερα από δέκα χρόνια και, κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραγμένη Παλαιστίνη. Ρεαλισμός, ανθρωπιά και ζωντανοί χαρακτήρες σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ιστορία, η οποία εκβιάζει κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης.

Τα Μάτια του Κλέφτη - εικόνα 1

Πολιτικά ενεργή, βραβευμένη για τις μικρού μήκους, τα ντοκιμαντέρ και τα διαφημιστικά της, η Παλαιστινιοιορδανή Ναζουά Ναζάρ επιστρέφει με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της (μετά το «Pomegranates and Myrrh») στη Δυτική Όχθη και ρίχνει ξανά έναν Παλαιστίνιο ήρωα στη διάπυρη πραγματικότητα μιας χώρας παγιδευμένης σε ένα διαρκώς ανατροφοδοτούμενο κύκλο αίματος. Πώς μπορεί αυτός να σπάσει; Χωρίς συμβιβαστικές απαντήσεις (τουλάχιστον αρχικά) και βασισμένη σε αληθινό περιστατικό του 2002, η Ναζάρ ακολουθεί αρχικά τη σύλληψη από τους Ισραηλινούς και κατόπιν την αποφυλάκιση ύστερα από δέκα χρόνια του Ταρέκ, ενός σαραντάρη οικογενειάρχη ο οποίος μαθαίνει πως η γυναίκα του είναι πλέον νεκρή και τα ίχνη της μικρής κόρης του αγνοούνται.
Κουβαλώντας ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα αρχίσει να την αναζητά μέσα σε έναν κόσμο επικίνδυνων ισορροπιών, οικονομικών εξαρτήσεων και κοινωνικών ταραχών, από την κινηματογραφική εικόνα του οποίου δεν λείπουν οι σχηματικές απλοποιήσεις. Απλοποιήσεις που φλερτάρουν με το διδακτισμό και καταλήγουν σε κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης, πληγώνοντας ένα ευαίσθητο δράμα το οποίο διαθέτει ρεαλισμό, ανθρωπιά και ζωντανούς χαρακτήρες.

Παλαιστίνη, Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Μάτια του Κλέφτη

Eyes of a Thief
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ναζουά Ναζάρ

Ο Ταρέκ αποφυλακίζεται ύστερα από δέκα χρόνια και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραγμένη Παλαιστίνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.