Η Συμμορία του Παρκούρ

1,5

Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ - εικόνα 1

Πρωταθλητής στο καράτε και στις πολεμικές τέχνες, ο (τρίτος τη τάξει) πρωταγωνιστής της saga του «Λυκόφωτος» Τέιλορ Λότνερ μοιάζει ιδανική επιλογή ως action hero μιας νεανικής περιπέτειας βασισμένης στην αθλητική «τέχνη της φυγής», ευρύτερα γνωστής ως παρκούρ, η οποία προσφέρει πλείστες όσες ευκαιρίες για θεαματικά κινηματογραφικά ακροβατικά και καταδιώξεις. Πράγματι η «Συμμορία…» διαθέτει μια σειρά από ασταμάτητα τρεχαλητά και χορογραφημένες κωλοτούμπες σε ταράτσες, τοίχους, ταβάνια και διαδρόμους, όχι όμως κι ένα στοιχειωδώς αληθοφανές σενάριο που να δικαιολογεί την όλη φασαρία.
Σε αυτό ένας χρεωμένος και στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια από αυτές όμως εξελίσσεται απρόοπτα, με το κυνηγητό και τα παρκουρδιάρικα κόλπα να συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως, τον Καταλανό διαφημιστή Ντάνιελ Μπενμαγιόρ να νοιάζεται μόνο για τη χοροπηδηχτή δράση, τον Λότνερ να ιδρώνει φιλότιμα και τη «δική μας» Μαρί Αυγερόπουλος να προσθέτει την απαραίτητη ρομαντική και δυναμικά σέξι πινελιά.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία του Παρκούρ

Tracers
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ντάνιελ Μπενμαγιόρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.