Τα Καλύτερα Έρχονται

2

Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται. Αισιόδοξη, αν και σεναριακά αδύναμη δραμεντί χαμηλών τόνων και υποδειγματικών ερμηνειών.

Τα Καλύτερα Έρχονται

Η Καρολίν, μια παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών οδοντίατρος που βγαίνει στη σύνταξη, δοκιμάζει διάφορες δραστηριότητες για να βρει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται. Αισιόδοξη, αν και σεναριακά αδύναμη δραμεντί χαμηλών τόνων και υποδειγματικών ερμηνειών.

Τα Καλύτερα Έρχονται - εικόνα 1

Οπως έγραψε κάποιος, η απιστία είναι για το γαλλικό σινεμά ό,τι οι σούπερ ήρωες με τις ελαστικές στολές για το αμερικανικό. Οπότε τι πιο φυσικό για την Καρολίν, μια παντρεμένη οδοντίατρο και μητέρα δύο 30χρονων κοριτσιών που μόλις έχει βγει στη σύνταξη, να τα φτιάξει με έναν άλλον άντρα; Τα «Καλύτερα Έρχονται», μια βραδυφλεγής, αν και όχι βραδυκίνητη δραμεντί πάνω στη δεύτερη ευκαιρία και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ακόμη κι αν εκείνη μοιά­ζει να σου έχει γυρίσει την πλάτη, περιγράφουν χωρίς φλυαρία, απλά και καθαρά, πώς μια 60άρα έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα μικρό θάνατο: τη διαπίστωση ότι έχει ξαφνικά ολοκληρώσει ένα βιολογικό κύκλο και τα πράγματα τη σπρώχνουν στο περιθώριο. Οι δραστηριότητες τις οποίες ξεκινά ως αντίδραση –συμμετοχή σε μια ομάδα ηλικιωμένων που ζωγραφίζει, παίζει θέατρο, κάνει εκδρομές– δεν την ικανοποιούν, η οικογενειακή της καθημερινότητα δεν κρύβει εκπλήξεις, οπότε η γνωριμία με τον πολύ νεότερό της, γοητευτικό καθηγητή πληροφορικής που κάνει μαθήματα στην ομάδα και τη φλερτάρει της θυμίζει πως είναι ακόμη ζωντανή­. Πόσο ειλικρινής και «ισορροπημένη» μπορεί να είναι όμως η σχέση τους και πόσο μπορεί άραγε να διαρκέσει;

Τα Καλύτερα Έρχονται - εικόνα 2

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης αισθηματικών κομεντί και δραμάτων με ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες («Love, etc.», «Rien a Faire», «A Boire»), η Μαριόν Βερνού χαρίζει στη Φανί Αρντάν έναν από τους καλύτερους ρόλους της, τον οποίο διεκπεραιώνει με κομψότητα και μετρημένη εσωστρέφεια, κερδίζοντας έτσι μια υποψηφιότητα για Σεζάρ. Η ερμηνεία της πατάει σε εκφραστικά ημιτόνια, όπως και ολόκληρη η ταινία, η οποία διαθέτει μια συναισθηματική ζεστασιά αλλά κι ένα ελάχιστα ενδιαφέρον δραματικά σενάριο, που εξελίσσει την πλοκή του με υπερβολικά συγκρατημένη ένταση. Ο σκηνοθετικός ρεαλισμός βοηθά, όπως και οι υποστηρικτικές ερμηνείες (ο σύζυγος Πατρίκ Σενέ ήταν και αυτός υποψήφιος για Σεζάρ), όχι όμως και το συγκαταβατικό φινάλε, το οποίο προσγειώνει αυτό το γλυκόπικρο δράμα στην προβλέψιμη, ανώδυνη μετριότητα.

Γαλλία. 2013. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Καλύτερα Έρχονται

Les Beaux Jours
2
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μαριόν Βερνού

Η Καρολίν, μια παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών οδοντίατρος που βγαίνει στη σύνταξη, δοκιμάζει διάφορες δραστηριότητες για να βρει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.