Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές

2

Χαριτωμένη συνέχεια των περιπετειών της φτερωτής ηρωίδας της Disney, η οποία ξεφεύγει από την απλοϊκότητα του home entertainment κι «ενηλικιώνεται» κινηματογραφικά.

Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές

Έπειτα από μια καταστροφή που προκαλεί στο νεραϊδο-χωριό, η Ζαρίνα αναγκάζεται να το εγκαταλείψει, επιστρέφει όμως ένα χρόνο αργότερα και κλέβει τη μαγική νεραϊδόσκονη. Τώρα η Τίνκερμπελ και η παρέα της θα πρέπει να την αναζητήσουν και να την πάρουν πίσω, αποστολή που θα τις φέρει αντιμέτωπες με ένα τσούρμο άγριους πειρατές. Χαριτωμένη συνέχεια των περιπετειών της φτερωτής ηρωίδας της Disney, η οποία ξεφεύγει από την απλοϊκότητα του home entertainment κι «ενηλικιώνεται» κινηματογραφικά.

Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές - εικόνα 1

Πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της διάσημης φτερωτής ηρωίδας του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι (στη χώρα μας έχουν κυκλοφορήσει στις αίθουσες τα «Η Τίνκερμπελ και ο Χαμένος Θησαυρός» και «…Η Μεγάλη Νεραϊδοδιάσωση»), «…Οι Πειρατές» αποδεικνύουν πως η Τίνκερμπελ έχει ξεφύγει πλέον για τα καλά ως animated χαρακτήρας από τους σχηματικούς περιορισμούς των home entertainment παραγωγών. Πρόκειται, απ’ ό,τι φαίνεται, για ένα συγκριτικά φτηνό, αλλά κερδισμένο­ κινηματογραφικό στοίχημα της Disney, που ποντάρει σε μια σεναριακά επιμελημένη παιδική φαντασία με φροντισμένο σκίτσο, συμπαθείς χαρακτήρες, προσεγμένο –αγγλόφωνο– καστ (από τον Τομ Χίντλεστον μέχρι την Κριστίνα Χέντρικς και τη Λούσι Λιου) κι ένα θεαματικά­ περιπετειώδες στόρι: έπειτα από μια καταστροφή που προκαλεί άθελά της στο νεραϊδο-χωριό, η άτακτη Ζαρίνα αναγκάζεται να το εγκαταλείψει, επιστρέφει όμως για εκδίκηση και κλέβει τη μαγική νεραϊδόσκονη. Τώρα η Τίνκερμπελ και η παρέα της θα πρέπει να την αναζητήσουν και να την πάρουν πίσω, αποστολή­ που θα τις φέρει αντιμέτωπες με ένα τσούρμο άγριους πειρατές.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη από την Κυριακή του Πάσχα.
ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 78΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές

The Pirate Fairy
2
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 78 '
  • Πέγκι Χολμς

Έπειτα από μια καταστροφή που προκαλεί στο νεραϊδο-χωριό, η Ζαρίνα αναγκάζεται να το εγκαταλείψει, επιστρέφει όμως ένα χρόνο αργότερα και κλέβει τη μαγική νεραϊδόσκονη. Τώρα η Τίνκερμπελ και η παρέα της θα πρέπει να την αναζητήσουν και να την πάρουν πίσω, αποστολή που θα τις φέρει αντιμέτωπες με ένα τσούρμο άγριους πειρατές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.