Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

1

Φλύαρο, ελάχιστα αγωνιώδες και αφελές στην εξέλιξή του ψυχολογικό θρίλερ της χιτσκοκικής σχολής.

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

Ο Μαρκ είναι ένας 45άρης καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις φοιτήτριές του. Όταν, όμως, η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων. Φλύαρο, ελάχιστα αγωνιώδες και αφελές στην εξέλιξή του ψυχολογικό θρίλερ της χιτσκοκικής σχολής.

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα - εικόνα 1

Έχοντας σχεδόν μόνιμο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Αμαλρίκ, οι αδερφοί Λαριέ έχουν σκηνοθετήσει μέχρι τώρα έξι διαφορετικού είδους ταινίες, με γνωστότερη όλων τη σατιρική δραμεντί «Le Voyage aux Pyrenees», η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κανών το 2008. Η τελευταία είναι ένα χιτσκοκικού τύπου ψυχολογικό θρίλερ γυρισμένο στις ελβετικές Άλπεις, με πρωταγωνιστή τον Μαρκ, ένα 45άρη καθηγητή λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος ζει με την αδερφή του και μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις νεαρές φοιτήτριές του. Όταν όμως η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων. Ταινία πάνω στην επιθυμία και τη σεξουαλική ενηλικίωση –όπως όλες οι ταινίες του μετρ–, ο «Έρωτας…» φλυαρεί αδιέξοδα γύρω από ένα αστυνομικό μυστήριο με ελάχιστο σασπένς, το οποίο μάλιστα δικαιολογείται ανεπαρκώς στο αμήχανο φινάλε.
Μήπως όμως πρόκειται για ένα φιλμ που ρίχνει το βάρος του στην ψυχολογία και στις σχέσεις των χαρακτήρων; Ούτε αυτό δυστυχώς συμβαίνει, καθώς οι Λαριέ γεμίζουν τη σεναριακή εξέλιξη με φιλολογικές αναφορές, εσφαλμένες συμπαραδηλώσεις (η επιβλητική παρουσία του φυσικού τοπίου, η σύγχυση ονείρου και φαντασίας, η αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου, η εμμονή στο κάπνισμα…) κι ένα σωρό άχρηστες υποπλοκές, αποπροσανατολίζοντας έτσι τον θεατή με ένα κενό νοήματος εγκεφαλικό παιχνίδι που... πιο γαλλικό πεθαίνεις.
Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

L' Amour Est un Crime Parfait
1
  • Θρίλερ
  • 2013
  • Διάρκεια: 110 '
  • Αρνό και Ζαν - Μαρί Λαριέ

Ο Μαρκ είναι ένας 45άρης καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις φοιτήτριές του. Όταν, όμως, η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.