Απρόσκλητος Επισκέπτης

Αφόρητα σχηματική περιπέτεια σε σενάριο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Απρόσκλητος Επισκέπτης

Ο Φιλ Μπρόουκερ, πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών, ζει πλέον με τη μικρή κόρη του μια φιλήσυχη ζωή στον αμερικανικό Νότο. Μια παρεξήγηση όμως θα αποκαλύψει στον τοπικό έμπορο ναρκωτικών το παρελθόν του, μια πληροφορία που εκείνος αποφασίζει να πουλήσει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Μπρόουκερ. Αφόρητα σχηματική περιπέτεια σε σενάριο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Απρόσκλητος Επισκέπτης - εικόνα 1

Εκτός από ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι κι ένας υποψήφιος για Όσκαρ (!) σεναριογράφος («Ρόκι»), ο οποίος έχει επιμεληθεί τα γραπτά κατορθώματα όχι μόνο του διάσημου μποξέρ από τη Φιλαδέλφεια αλλά και του κομάντο Τζον Ράμπο και των «Αναλώσιμων» συναδέλφων του. Επειδή όμως δεν μπορεί όλες οι καλές ιδέες να είναι δικές του, αυτήν τη φορά διασκευάζει ένα μυθιστόρημα του Τσακ Λόγκαν, όπου η συνταγή «ένας σκληροτράχηλος άνθρωπος του νόμου και καλός οικογενειάρχης τα βάζει με ένα μάτσο αδίστακτα καθάρματα» έχει ως εξής: ο Φιλ Μπρόουκερ, πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών, ζει πλέον με τη μικρή κόρη του μια φιλήσυχη ζωή στον αμερικανικό Νότο.
Μια παρεξήγηση όμως θα αποκαλύψει στον τοπικό έμπορο ναρκωτικών το παρελθόν του, μια πληροφορία που εκείνος αποφασίζει να πουλήσει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Μπρόουκερ. Περισσότερες λεπτομέρειες­ μη ζητάτε, καθώς όλα αρχίζουν (αδικαιολόγητα) και τελειώνουν (πιο προβλέψιμα και από το θάνατο) γύρω από τον Τζέισον Στέιθαμ και τα ατελείωτα κλοτσομπουνίδια του. Ακόμη και αυτά, πάντως, είναι βγαλμένα από τα γραφικά ’80s, στημένα εντελώς αυθαίρετα και χορογραφημένα με ένα νευρικό, καταιγιστικό μοντάζ, όπου τις περισσότερες φορές –καθώς μέσα στο σκοτάδι διακρίνεις μόνο τα μονίμως γουρλωμένα μάτια της Γουινόνα Ράιντερ– δεν καταλαβαίνεις ποιος μακελεύει ποιον.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Απρόσκλητος Επισκέπτης

Homefront
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 100 '
  • Γκάρι Φλέντερ

Ο Φιλ Μπρόουκερ, πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών, ζει πλέον με τη μικρή κόρη του μια φιλήσυχη ζωή στον αμερικανικό Νότο. Μια παρεξήγηση όμως θα αποκαλύψει στον τοπικό έμπορο ναρκωτικών το παρελθόν του, μια πληροφορία που εκείνος αποφασίζει να πουλήσει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Μπρόουκερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.