Οι μεγάλοι νικητές των 95ων Όσκαρ παίζουν στην COSMOTE TV

Ανακαλύψτε τα οσκαρικά φιλμ που μπορείτε να δείτε ήδη στις οθόνες σας.

i_falaina3 «Η Φάλαινα»

Λίγες ώρες αφότου τα κανάλια της COSMOTE TV φιλοξένησαν αποκλειστικά τα 95α βραβεία Όσκαρ, έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο λουσάτο οσκαρικό σύμπαν χάρη στο μενού επιλογών που προσφέρει η COSMOTE TV.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18/3 (21.15) προβάλλεται μονταρισμένη, υποτιτλισμένα και σε μεγαλώττιση, η μετάδοση της απονομής, η οποία περιλαμβάνει το pre-show αλλά και αφίξεις στο κόκκινο χαλί με ανταποκριτή στο Λος Άντζελες το Γιώργο Σατσίδη. Επιπλέον, μέχρι τις 19 Μαρτίου η COSMOTE TV έχει ετοιμάσει για εμάς το αποκλειστικό pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS το οποίο είναι γεμάτο οσκαρικό περιεχόμενο, με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες από ολόκληρη την ιστορία του θεσμού και ειδικά αφιερώματα.

Μεταξύ άλλων, διαθέσιμες μέσω VOD είναι τρεις βραβευμένες ταινίες, οι οποίες απέσπασαν συνολικά 10 Όσκαρ. Ας δούμε αναλυτικότερα ποιες είναι αυτές.

Τα Πάντα Όλα (Νταν Κουάν & Ντάνιελ Σέινερτ)

Τα Πάντα Όλα6

7 Όσκαρ: ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, μοντάζ, α' & β' γυναικείου ρόλου, β' ανδρικού ρόλου

Η ταινία των Ντάνιελς που σάρωσε τα Όσκαρ, περιστρέφεται γύρω από την Έβελιν (Μισέλ Γιέο), μια εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, η οποία όχι μόνο δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με την οικογένειά της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν της δίνεται η απρόσμενη δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα… σύμπαντα. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η Φάλαινα (Ντάρεν Αρονόφσκι)

i_falaina2

2 Όσκαρ: α' ανδρικού ρόλου, μεϊκάπ

Απολύτως δίκαιη επικράτηση του Μπρένταν Φρέιζερ στον α' ανδρικό ρόλο, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά στο χολιγουντιανό προσκήνιο. Και όλα αυτά, χάρη στο ρόλο ενός υπέρβαρου καθηγητή λογοτεχνίας, ο οποίος είναι κλεισμένος στο σπίτι του αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Τα πάντα θα αλλάξουν, όμως, τη στιγμή που αποφασίζει να επανενωθεί με την έφηβη κόρη του. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η "Φάλαινα" θα είναι διαθέσιμη σε VOD τον Απρίλιο.

Top Gun: Maverick (Τζόζεφ Κοσίνσκι)

top_gun_maverick_kritiki1

Όσκαρ ήχου

Έχοντας παραμείνει στο βαθμό του σμηναγού λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του, ο Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ επιστρέφει στο Top Gun ως εκπαιδευτής μιας ομάδας νεαρών πιλότων για μια άκρως επικίνδυνη αποστολή. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Έπειτα, δε ξεχνάμε το υποψήφιο για 3 Όσκαρ "Τρίγωνο της Θλίψης" (Ρούμπεν Έστλουντ). Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα και γυρισμένο εν μέρει στην Ελλάδα βιτριολικό δράμα, μπορεί να μην τιμήθηκε από την Ακαδημία, ωστόσο αποτελεί ένα must-see. Η υπόθεση της ταινίας αφορά τα διάσημα μοντέλα Καρλ και Γιάγια, τα οποία είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Το γιοτ τους, όμως, θα ναυαγήσει και εκείνοι θα ξεβραστούν σε ένα έρημο νησί μαζί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου. Τέλος, υπενθυμίζουμε ξανά να μη χάσετε δεκάδες οσκαρικές ταινίες αποκλειστικά στο pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Μην Ανοίγεις την Πόρτα": Είδαμε την ταινία των Unboxholics και τους θέτουμε τις ερωτήσεις μας

Τα αδέρφια Καρπά μιλούν στο "α" για το φιλόδοξο κινηματογραφικό ντεμπούτο τους που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.