Συνέβη στο Σόχο

2

Επιπόλαιος στιλίστας, ο Έντγκαρ Ράιτ αναβιώνει με πολύχρωμο κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60, γίνεται όμως απλοϊκά γραφικός όταν προσπαθεί να νυχτοπερπατήσει στην αθέατη, τρομακτική πλευρά της.

Συνέβη στο Σόχο

Στιλίστας μοντέρνας κοπής ο οποίος έγινε διάσημος με τη σατιρική τριλογία του «Cornetto» («Shaun of the Dead», «Καυτοί και Άσφαιροι», «Το Τέλος του Κόσμου»), ο Βρετανός Έντγκαρ Ράιτ επιβεβαίωσε τη φήμη του ανεξάντλητου βιρτουόζου με την αντισυμβατική ρομαντική κομεντί «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην» και τη heist κωμωδία δράσης «Baby Driver». Χωρίς να εγκαταλείψει το φρενήρες σκηνοθετικό στιλ του, συνοδευόμενο από την ακατάσχετη χρήση διάσημων ποπ τραγουδιών, επιχειρεί με το «Συνέβη στο Σόχο» μια δραματικότερη στροφή στο καθιερωμένο κινηματογραφικό ύφος του, το οποίο επέτρεπε τα πάντα να είναι πιθανά και απολύτως τίποτα σοβαρό.

Με νιάτα, χρώματα και μουσική σταθερά σε πρώτο πλάνο, η κάμερα του Ράιτ ακολουθεί την παθιασμένη με τα 60s νεαρή Ελοΐζ, η οποία μετακομίζει από την επαρχία στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Αφού εγκαταλείψει τον φοιτητικό κοιτώνα και νοικιάσει ένα δικό της δωμάτιο, θα διαπιστώσει έκπληκτη πως μπορεί να βλέπει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε εκεί έξι δεκαετίες πριν. Η φιλόδοξη και σέξι Σάντι, αποφασισμένη να γίνει με κάθε τίμημα διάσημη τραγουδίστρια, θα παρασύρει την άβγαλτη Ελοΐζ στη σκοτεινή πλευρά του swinging London και θα τη φέρει αντιμέτωπη με μερικά καλά κρυμμένα, φονικά μυστικά.

Συνέβη στο Σόχο - εικόνα 1

Δυο (αντιθετικά διαφορετικές) γυναικείες εκδοχές συναντιούνται σε μια εποχή και μια πόλη με δυο όψεις. Σε μια ταινία με το ίδιο πρόβλημα επίσης, καθώς το «Συνέβη στο Σόχο» ξεκινά σαν μια χαριτωμένη, μελωδική εξτραβαγκάντζα η οποία αναβιώνει με κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60 και μεταμορφώνεται σταδιακά σ’ ένα ψυχολογικό θρίλερ της #MeToo εποχής. Με αφελείς ιδέες, μια κοινότοπα τρομακτική, υπερβολική σε διάρκεια τρίτη πράξη και την πρόθεση να αιφνιδιάσει πολλαπλά το θεατή (τόσο όσον αφορά την πλοκή όσο και τις «καταγγελτικές» προθέσεις), ο Ράιτ παρασέρνει την ταινία του σε μια σειρά από απανωτές αυθαιρεσίες (αυτά που «βλέπει» η Ελοΐζ είναι άλλοτε πραγματικά και όποτε βολεύει φανταστικά). Συνοδεία εξαιρετικής μουσικής πρέπει να ομολογήσουμε…

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Συνέβη στο Σόχο

Last Night in Soho
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 116 '
  • Έντγκαρ Ράιτ

Η νεαρή Ελοΐζ, παθιασμένη με τα 60s, μετακομίζει στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Με έναν μαγικό τρόπο θα συναντήσει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε στο ίδιο νοικιασμένο δωμάτιο έξι δεκαετίες πριν και θα ταξιδέψει μαζί του στη σκοτεινή πλευρά του swinging London.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.