Οι Κουνιάδοι

2

Γραφικοί χαρακτήρες και υπερβολικές καταστάσεις συνδυάζονται με στοιχειώδη σεναριακή μέριμνα σε μια λαϊκή κωμωδία που δεν στέκεται στις φαρσικές παρεξηγήσεις, υπηρετώντας επαγγελματικά τους κανόνες του είδους.

Οι Κουνιάδοι

Με χιούμορ και ταμπεραμέντο που ταιριάζουν στο ελληνικό κοινό, οι ισπανικές κωμωδίες έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του θερινού σινε-ρεπερτορίου μας. Και μακάρι να ήταν όλες σαν αυτούς του «Κουνιάδους», prêt-a-porter φάρσα που κυνηγά το εύκολο γέλιο, αλλά με στοιχειώδη επαγγελματισμό και παλιομοδίτικη αξιοπρέπεια που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα… παγωμένα ανέκδοτα του είδους. Γιατί κι αυτό το κινηματογραφικό είδος έχει τους κανόνες του, τους οποίους ο Τόνιο Λόπεθ τηρεί, συνδυάζοντας με στοιχειώδη σεναριακή μέριμνα γραφικούς χαρακτήρες, αστείες παρεξηγήσεις, υπερβολικές καταστάσεις, λίγη κοινωνική σάτιρα και μπόλικους οικογενειακούς μπελάδες.

Οι Κουνιάδοι - εικόνα 1

Βοηθάει κι η σπιρτόζικη ιδέα, η οποία εξελίσσεται μέσα από απλοϊκά διασκεδαστικές ανατροπές: ο Εδουάρδο και ο Σαμπόνις είναι δυο απελπισμένοι κουνιάδοι, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως χρήματα ύστερα από ένα υψηλό πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί. Αποφασίζουν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της υπεύθυνης για το οικονομικό αδιέξοδό τους. Μόνο που εκείνη δεν προτίθεται να πληρώσει δεκάρα, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Μοδέστο να προτείνει στους απαγωγείς του ένα καινούργιο σχέδιο.

Ισπανία. 2021. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Κουνιάδοι

Cuñados
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 95 '
  • Τόνιο Λόπεθ

Ο Εδουάρδο και ο Σαμπόνις είναι δυο απελπισμένοι κουνιάδοι, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως χρήματα ύστερα από ένα υψηλό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην επιχείρησή τους. Αποφασίζουν λοιπόν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της υπεύθυνης για το οικονομικό αδιέξοδό τους. Μόνο που εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει δεκάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.