Η μαύρη κηλίδα

1,5

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 μεγάλο μέρος της επαρχιακής Ισπανίας έμοιαζε να ζει σε παρελθόντα χρόνο.

Η μαύρη κηλίδα

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 μεγάλο μέρος της επαρχιακής Ισπανίας έμοιαζε να ζει σε παρελθόντα χρόνο. Όπως το απομονωμένο χωριό της Ανδαλουσίας στο οποίο πεθαίνει η ηλικιωμένη Ματίλδε Σινσέρος. Μετά το θάνατό της, οι τρεις κόρες της θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που τους έχει κηρύξει πόλεμο και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου αδελφού τους. Τη νύχτα της αγρύπνιας και με αφορμή ένα χαμένο χρηματικό ποσό, τα μυστικά της οικογένειας αλλά και της πολύπαθης κοινότητας θα αναδυθούν βίαια, μαζί με τα κοινωνικά αδιέξοδα τα οποία καθόρισαν τη μοίρα μιας ολόκληρης χώρας λίγο πριν από την πτώση του φρανκισμού.

Στιβαρός κινηματογραφιστής, ο Ενρίκε Γκαρσία δεν πρωτοτυπεί, αλλά ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το δράμα κάθε χαρακτήρα του. Το λάθος του είναι ότι υιοθετεί εξαρχής ένα ιδιαίτερα σκυθρωπό και βαρύθυμο ύφος, που δεν αφήνει στο δραματικό θρίλερ του καμιά αφηγηματική ανάσα. Το φορτώνει, το βαραίνει και αναπόφευκτα πλέον το κορυφώνει μέσα στην αιματοβαμμένη, σχεδόν… σουρεαλιστική υπερβολή.


Ισπανία. 2020. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μαύρη Κηλίδα

La Mancha Negra
1,5
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ενρίκε Γκαρσία

1971 σε ένα απομονωμένο χωριό της Ανδαλουσίας. Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας τους, οι τρεις κόρες της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που τους έχει κηρύξει πόλεμο και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου αδελφού τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.