Λαγωνικό 24 Καρατίων

3,5

Ξεκαρδιστική συνέχεια του «Ροζ Πάνθηρα», αποθέωση του σλάπστικ χιούμορ και ένα κωμικό one man show από τον Πίτερ Σέλερς, ο οποίος αυτοσχεδιάζει απολαυστικά ως γκαφατζής αστυνομικός με γαλλική προφορά.

Λαγωνικό 24 Καρατίων

Ένα χρόνο μετά την επιτυχία του «Ροζ Πάνθηρα» οι Μπλέικ Έντουαρντς και Πίτερ Σέλερς συνεργάζονται ξανά, αλλάζοντας τα φώτα στη θεατρική επιτυχία του Χάρι Κούρνιτζ «A shot in the dark» και μετατρέποντάς την σε σίκουελ των… επιτυχιών του επιθεωρητή Κλουζό. Ο Γάλλος αστυνομικός αναλαμβάνει τώρα την υπόθεση της δολοφονίας του σοφέρ ενός εκατομμυριούχου. Κι ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούν στην όμορφη υπηρέτρια Μαρία Γκαμπρέλι, εκείνος τα αγνοεί επιδεικτικά, οδηγώντας τον γενικό επιθεωρητή Ντρέιφους στα όρια της τρέλας.

Η σινε-μυθολογία του Ζακ Κλουζό γεννήθηκε πραγματικά μ’ αυτή την ταινία. Πολύ πιο παλαβή και αστεία από την πρώτη, γνήσια αποθέωση του σλάπστικ χιούμορ και ένα κωμικό one man show από τον Σέλερς, ο οποίος αυτοσχεδιάζει απολαυστικά ως γκαφατζής αστυνομικός με γαλλική προφορά. ΗΠΑ. 1964. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Λαγωνικό 24 Καρατίων

A Shot in the Dark
3,5
  • Κωμωδία
  • 1964
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μπλέικ 'Έντουαρντς

O επιθεωρητής Κλουζό αναλαμβάνει την υπόθεση της δολοφονίας του σοφέρ ενός εκατομμυριούχου. Κι ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούν στην όμορφη υπηρέτρια και ερωμένη του Μαρία Γκαμπρέλι, εκείνος τα αγνοεί επιδεικτικά, οδηγώντας τον προϊστάμενό του, γενικό επιθεωρητή Ντρέιφους, στα όρια της τρέλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.