Γιάκαρι: Η Ταινία

2

Οι αξίες της φιλίας, της γενναιότητας και της οικολογίας συντροφεύουν προβλέψιμα μια «ανήλικη», κλασικού σκίτσου περιπέτεια ενηλικίωσης. Προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γιάκαρι: Η Ταινία

Αγαπημένη φιγούρα των γαλλόφωνων κόμικς, το Ινδιανάκι Γιάκαρι έχει στο ευπώλητο βιογραφικό του περισσότερα από 40 άλμπουμ γραμμένα από τον Ελβετό Τζομπ (Αντρέ Τζομπέν) και σχεδιασμένα από το συμπατριώτη του Ντερίμπ (Κλοντ ντε Ριμποπιέρ), αλλά και δύο τηλεοπτικές σειρές, μια το 1983 και μια το 2005. Οι περιπέτειες του μικρού Σιου εξελίσσονται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και χωρίς την παρουσία λευκών αποίκων, στοιχεία τα οποία συνοδεύουν και την παρθενική κινηματογραφική εμφάνισή του, την οποία υπογράφει ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης του Ξαβιέ Τζιακομετί.

Εδώ ο Γιάκαρι γοητεύεται από τον Μικρό Κεραυνό, ένα γρήγορο κι αδάμαστο άλογο, το οποίο ακολουθεί μακριά από τη φυλή του. Εκείνη, όμως, ετοιμάζεται επειγόντως να μεταναστεύσει και ο θαρραλέος νεαρός, με τη βοήθεια του Μεγάλου Αετού που τον προστατεύει από ψηλά, θα πρέπει να βρει τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής. Στη ζεστή, αστεία και κλασικού σκίτσου οδύσσεια ενηλικίωσής του, τον συντροφεύουν οι αξίες της φιλίας, της γενναιότητας και της οικολογίας.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιάκαρι: Η Ταινία

Yakari, le Flm
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 82 '
  • Τόμπι Γένκελ

Κυνηγώντας τον Μικρό Κεραυνό, ένα γρήγορο κι αδάμαστο άλογο, ο νεαρός Ινδιάνος Γιάκαρι απομακρύνεται από τη φυλή του, η οποία ετοιμάζεται επειγόντως να μεταναστεύσει. Με τη βοήθεια του Μεγάλου Αετού που τον προστατεύει από ψηλά, θα προσπαθήσει να βρει τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.