Κάνε Παιδιά Να Δεις Καλό

2,5

 Χωρίς να πρωτοτυπεί, αλλά διασκεδάζοντας τα κλισέ και διατηρώντας την ατμόσφαιρα όσο ανάλαφρη χρειάζεται, το φιλμ αποζημιώνει για την προβλέψιμη τροχιά του με την καλόκαρδη διάθεσή του.

Κάνε Παιδιά Να Δεις Καλό

Η οδύσσεια της ανατροφής παιδιών και οι επιπτώσεις της στη σχέση των γονιών έχουν απασχολήσει πολλάκις το σινεμά, πόσω δε μάλλον τις κωμωδίες του. Ως προς αυτό δεν ξεχωρίζει η ταινία του Τζουζέπε Μπονίτο, ο οποίος θίγει μεν τις παραπάνω θεματικές –χωρίς να εκφέρει ιδιαίτερα καυστικά σχόλια–, το κάνει όμως ψυχαγωγικά και με καλόκαρδη διάθεση. Οι Πάολα Κορτελέζι και Βαλέριο Μασταντρέα ενσαρκώνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι που υποδέχεται στην οικογένειά του ένα δεύτερο παιδί. Αλλά οι νέες πιέσεις στην ήδη βεβαρυμένη ρουτίνα τους αυξάνονται ραγδαία, γεννώντας σύντομα ένταση και τριβές μεταξύ τους.

Η ζωηράδα στο ρυθμό μαζί με μερικά εύστοχα κωμικά σημεία και η συνολική ανάλαφρη ατμόσφαιρα φροντίζουν ώστε η ταινία να διασκεδάσει τα κλισέ που υιοθετεί και έτσι να περάσει στα ψιλά η προβλεψιμότητα της αφήγησης. Εξάλλου, ο Μπονίτο δεν κρύβει ποτέ τις ασφαλείς προθέσεις του, αν και καταφέρνει να στήσει ένα ανεπιτήδευτο φιλμ με πλάγια κοινωνική κριτική, εκμεταλλευόμενος πλήρως την ενέργεια της αλληλοσυμπληρούμενης ερμηνείας των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν τη χημεία μεταξύ τους.

2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Κάνε Παιδιά Να Δεις Καλό

Figli
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζουζέπε Μπονίτο

Ένα μεσήλικο ζευγάρι της μεσαίας τάξης υποδέχεται στην οικογένειά του ένα δεύτερο παιδί, το οποίο αναταράσσει τη σχέση και αλλά και την τσέπη τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.