Το Αυγό

3,5

Αργών, τελετουργικών ρυθμών στοχασμός πάνω στον κύκλο της ζωής, με έναν απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.

Το Αυγό

Με πλήθος φεστιβαλικών διακρίσεων (Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για τον «Γάμο της Τούγια»), ο 54χρονος Κουάν Γουάνγκ είναι από τους διασημότερους εκπροσώπους της «έκτης γενιάς» των Κινέζων σκηνοθετών. Περιγράφοντας μια χώρα που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, αντιπαραθέτει συχνά τον μοναχικό αγώνα δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων άλλοτε με μια πολύβουη αστική πραγματικότητα και άλλοτε με ένα αδιάφορο, παρθένο φυσικό τοπίο.

Όπως αυτό της αχανούς μογγολικής στέπας, στο μέσο της οποίας ένας 18χρονος αστυνομικός αναλαμβάνει να φυλάξει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μαζί μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Το Αυγό - εικόνα 1

Το αβγό επανέρχεται ως σύμβολο αναπαραγωγής και μνήμης, ο χρόνος κυλά με ρυθμό που ενώνει ανθρώπους και φυσικό περιβάλλον. Μακρινά πλάνα, τα οποία με αργό, τελετουργικό τέμπο πλησιάζουν όλο κι εγγύτερα στα πρόσωπα, ενώ αποτυπώνουν ένα στοχασμό πάνω στον κύκλο της ζωής με απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.

Κίνα, Μογγολία. 2019. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Αυγό

Öndög
3,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 100 '
  • Κουάν Γουάνγκ

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος στη μέση της αχανούς μογγολικής στέπας. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.