La Strada

5

Ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια σκληρή, σπαραξικάρδια και γοητευτική ελεγεία της μοναξιάς, η οποία «φωτογραφίζει» με κινηματογραφική ειλικρίνεια τη μεταπολεμική Ιταλία.

La Strada

Eπειτα από μια ντουζίνα σενάρια και τρεις δικές του ταινίες, ο Φεντερίκο Φελίνι γνωρίζει τη διεθνή καταξίωση με μια ταινία δρόμου που απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία και το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Προχωρώντας ένα βήμα μπροστά τα διδάγματα του νεορεαλισμού, κάτι για το οποίο δέχτηκε τη σφοδρή επίθεση της αριστερής ιταλικής κριτικής, περιγράφει με κινηματογραφική ειλικρίνεια τη μεταπολεμική Ιταλία, από τα κοινωνικά αδιέξοδα μέχρι την υπαρξιακή απελπισία των ανθρώπων της.

Η ιστορία της καλόκαρδης Τζελσομίνα, πουλημένης από τη μάνα της στον τσιρκολάνο Ζαμπανό, ο οποίος την κακομεταχειρίζεται, γίνεται στα χέρια του μια ωδή στην ποίηση της γυμνής καθημερινότητας και μια σκληρή, σπαραξικάρδια ελεγεία της μοναξιάς, με μια αλησμόνητη ερμηνεία από την Τζουλιέτα Μασίνα, έναν θηλυκό Σαρλό.

Α/Μ. Ιταλία, Γαλλία. 1954. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

La Strada

5
  • Δραματική
  • 1954
  • Διάρκεια: 108 '
  • Φεντερίκο Φελίνι

Η καλόκαρδη Τζελσομίνα, πουλημένη από τη μάνα της στον περιπλανώμενο τσιρκολάνο Ζαμπανό, περνά άσχημα στα χέρια του, αλλά κάνει υπομονή. Μέχρι που συναντά έναν σχοινοβάτη, ο οποίος την ενθαρρύνει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.