Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider»

Η Αλίσια Βικάντερ αντικαθιστά την Αντζελίνα Τζολί ως ατρόμητη action ηρωίδα Λάρα Κροφτ στο reboot «Tomb Raider: Lara Croft» κι εμείς βάζουμε στο τραπέζι τις διαφορές των δύο ηθοποιών.

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider»

Η Αλίσια Βικάντερ αντικαθιστά την Αντζελίνα Τζολί ως ατρόμητη action ηρωίδα Λάρα Κροφτ στο reboot «Tomb Raider: Lara Croft» κι εμείς βάζουμε στο τραπέζι τις διαφορές των δύο ηθοποιών.

AΤΖΕΛΙΝΑ TΖΟΛΙ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 1

Η ΣΤΟΛΗ
Πιστή στην εικόνα της Λάρα Κροφτ των πρώτων παιχνιδιών, η Τζολί φόρεσε τα σορτσάκια και τις αμάνικες μπλούζες της, δίνοντας μια ιδιαίτερα σέξι αύρα στη δυναμική αρχαιολόγο της.

ΤΑ ΟΠΛΑ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 2

Χωρίς να τα αποχωρίζεται στιγμή, η Τζολί χειρίστηκε με περίσσια άνεση και θανατηφόρα αποτελέσματα τα διπλά πιστόλια από ανοξείδωτο ατσάλι που έχουν παγιωθεί ως βασικά όπλα επιλογής της Κροφτ.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 3

Όταν μια ολόκληρη εποχή έχει χαρακτηριστεί από τα ανδραγαθήματα του ζεύγους «Μπραντζελίνα» εντός κι εκτός της σκοτεινής αίθουσας, τα λόγια και οι συγκρίσεις χάνουν τη σημασία τους...

ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 4

Ως ασθενής ψυχιατρικής κλινικής στο «Κορίτσι που Άφησα Πίσω μου» (1999) κέρδισε το Όσκαρ β΄ ρόλου στην πρώτη της υποψηφιότητα, αφήνοντας χωρίς αγαλματάκι την πρωταγωνίστρια Γουινόνα Ράιντερ.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 5

Τα δύο φιλμ στα οποία πρωταγωνίστησε («Lara Croft: Tomb Raider», «Tomb Raider 2: Το Λίκνο της Ζωής») έμειναν πιστά στο πνεύμα του βιντεο­γκέιμ και συνδύασαν τη δράση με την επίλυση ­περίπλοκων γρίφων.

ΑΛΙΣΙΑ ΒΙΚΑΝΤΕΡ

Η ΣΤΟΛΗ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 6

Περισσότερο αθλητική, η Βικάντερ κρατά τα αμάνικα κι επιλέγει παντελόνι κατάλληλο για ορεινές αναρριχήσεις και πεζοπορία σε άγριες ζούγκλες, προτιμώντας ένα σεμνότερο και πιο αγορίστικο look.

ΤΑ ΟΠΛΑ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 7

Η «νατουραλιστική» Κροφτ του reboot επιλέγει αυτοσχέδιο τόξο και βέλη, που χρησιμοποιεί μόνο όταν δεν εξουδετερώνει τους αντιπάλους της με άριστα εκτελεσμένες πολεμικές τεχνικές.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 8

Μάικλ Φασπέμπεντερ και Αλίσια Βικάντερ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια αυτήν τη στιγμή, με πλήθος βραβευμένων ταινιών στο ενεργητικό τους, ενώ προστατεύουν και την ιδιωτική τους ζωή.

ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 9

Έγινε διάσημη ως το κακόβουλο ανδροειδές του «Από Μηχανής» (2014), όμως το μοναδικό της Όσκαρ (β΄ ρόλου) το κέρδισε χάρη στη βαθιά συναισθηματική ερμηνεία της στο «Κορίτσι από τη Δανία» (2015).

Η ΤΑΙΝΙΑ

Αλίσια Βικάντερ ή Αντζελίνα Τζολί; Η μάχη των δύο «Tomb Raider» - εικόνα 10

Η ανανεωμένη Λάρα Κροφτ μας γυρίζει στην αρχή της μεταμόρφωσής της σε ατρόμητη «Tomb Raider», όταν η ηρωίδα ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο ιαπωνικό νησί για να εντοπίσει τον εξαφανισμένο πατέρα της.

Περισσότερες πληροφορίες

Tomb Raider: Lara Croft

2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 122 '
  • Ρόαρ Ούτχαουγκ

Η νεαρή Λάρα Κροφτ αναζητά τα ίχνη του μυστηριωδώς εξαφανισμένου πατέρα της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.