Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

2,5

Kαλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές - εικόνα 1

Έχοντας συνεργαστεί σε 12 συνολικά ταινίες (έξι της σειράς «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ»), οι Ζαν Ζιρό και Λουί ντε Φινές αποφάσισαν το 1967 να κάνουν «Ασύλληπτες Διακοπές», με τον κορυφαίο Γάλλο κωμικό να υποδύεται τον διευθυντή ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου που ο γιος του αποτυγχάνει στις εξετάσεις των αγγλικών. Αποφασίζει λοιπόν να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία για (μετ)εκπαίδευση, ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων. Το σενάριό της θα ταίριαζε γάντι και στον Κωνσταντάρα, η βρετανογαλλική κόντρα είναι σαφώς μπαγιάτικη και όλα είναι στημένα για ένα one man show του αεικίνητου, νευρωτικού, άλλοτε ξεκαρδιστικού κι άλλοτε ανοικονόμητου Λουί ντε Φινές.

Γαλλία. 1967. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Les Grandes Vacances
2,5
  • Κωμωδία
  • 1967
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζαν Ζιρό

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.