Ο Κλέψας του Κλέψαντος

4

Μια από τις πρώτες «ενήλικες» και καλλιτεχνικές κωμωδίες του ιταλικού σινεμά, η οποία έφτασε μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Μια από τις πρώτες «ενήλικες» και καλλιτεχνικές κωμωδίες του ιταλικού σινεμά, η οποία έφτασε μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Κλέψας του Κλέψαντος - εικόνα 1

Συνδυάζοντας το φαρσικό, μπουφόνικο χιούμορ της commedia dell’arte με την κινηματογραφική λιτότητα και την κοινωνική ευαισθησία του νεο-­ρεαλισμού, ο Μάριο Μονιτσέλι («Ο Μεγάλος Πόλεμος», «Οι Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε», «Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου») υπογράφει μία από τις πρώτες «ενήλικες» και καλλιτεχνικές κωμωδίες του ιταλικού σινεμά, η οποία έφτασε μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας. Μέσα από ένα σπιρτόζικο σενάριο και την ιστορία μιας συμμορίας μικροαπατεώνων που δρα στα φτωχά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου, η παρανομία αναδεικνύεται ως η μοναδική οδός επιβίωσης, η ταξική αλληλεγγύη ως θεμελιώδης ανθρώπινη αξία και η κωμική αντιμετώπιση της μίζερης και άδικης καθημερινότητας ως φιλοσοφική/πολιτική στάση ζωής. Με ένα ανεπανάληπτο πρωταγωνιστικό καστ να ενσαρκώνει μια αξέχαστη πινακοθήκη λαϊκών χαρακτήρων.

Α/Μ. Ιταλία. 1958. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κλέψας του Κλέψαντος

I Soliti Ignoti
4
  • Κωμωδία
  • 1958
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μάριο Μονιτσέλι

Μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.