Η Αποικία

1,5

Η αληθινή ιστορία της Colonia Dignidad εμπνέει ένα υπερβολικό, σχηματικό και ανίκανο να πείσει για την αληθοφάνειά του πολιτικό θρίλερ.

Η Αποικία

Η αληθινή ιστορία της Colonia Dignidad εμπνέει ένα υπερβολικό, σχηματικό και ανίκανο να πείσει για την αληθοφάνειά του πολιτικό θρίλερ.

Η Αποικία - εικόνα 1

Η αληθινή ιστορία της χιλιάνικης Colonia Dignidad και το «Επιχείρηση: Argo» συναντιούνται σε μια ταινία που ξεκινά, όπως κι εκείνη του Μπεν Άφλεκ, από πρόσφατα πολιτικά γεγονότα και φιλοδοξεί να τα μετατρέψει σε αγωνιώδες κινηματογραφικό δράμα. Ένα καθόλου εύκολο εγχείρημα, το οποίο αρχίζει να στραβοπατά από τα πρώτα του κιόλας σεναριακά βήματα: Στο Σαντιάγκο του 1973 ο Γερμανός φοιτητής Ντάνιελ έχει στρατευτεί ανοιχτά υπέρ του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε. Τις μέρες που δέχεται την επίσκεψη της ερωμένης του Λίνα, μιας αγγλόφωνης αεροσυνοδού της Lufthansa, ξεσπά το πραξικόπημα του στρατηγού Πινοσέτ και εκείνος συλλαμβάνεται αμέσως.

Αναζητώντας τα ίχνη του, η Λίνα μαθαίνει πως ο αγαπημένος της έχει μεταφερθεί και ανακρίνεται (βλέπε βασανίζεται) σε μια μυστική στρατιωτική βάση κρυμμένη στα νότια της χώρας που έχει ως βιτρίνα τη θρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση-σέκτα Colonia Dignidad (Αποικία Αξιοπρέπεια) την οποία διοικεί ο ιεροκήρυκας Πολ Σέιφερ, ένας παιδεραστής πρώην συνεργάτης των ναζί. Δίχως να το σκεφτεί λεπτό, εκείνη αποφασίζει να εισέλθει στην Αποικία ως πιστή χριστιανή που θέλει να γίνει μέλος της παράξενης αυτής αίρεσης.

Η Αποικία - εικόνα 2

Όσο κι αν πατά σε ιστορικά ντοκουμέντα και ρεαλιστικά στοιχεία, η μυθοπλαστική πλευρά της «Αποικίας» στερείται κάθε αληθοφάνειας, αρχής γενομένης από την αγγλόφωνη συνεννόηση των Χιλιανών της ταινίας, οι οποίοι στην αρχή μιλούν μεταξύ τους ισπανικά! Ακολουθεί μια σειρά από απλοϊκές σεναριακές ευκολίες που βασανίζουν κάθε βήμα της σχηματικής και γεμάτης μελοδραματικές υπερβολές πλοκής, η οποία κορυφώνεται εντελώς αδέξια σε μια αλά «Επιχείρηση: Argo» σεκάνς αγωνιώδους καταδίωξης στο αεροδρόμιο. Πόσα απ’ όλα αυτά να προλάβουν να διορθώσουν μια φιλότιμη, αλλά μονίμως απορημένη Έμα Γουάτσον και η υποδειγματικά διεκπεραιωτική αφήγηση του βραβευμένου με Όσκαρ μικρού μήκους Φλόριαν Γκαλενμπέργκερ;

Γερμανία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αποικία

Colonia
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '
  • Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ

Αναζητώντας τον σύντροφό της που έχει συλληφθεί από τη χούντα του Πινοσέτ, μια νεαρή κοπέλα εισέρχεται στα άδυτα μιας φιλανθρωπικής θρησκευτικής οργάνωσης, προκάλυμμα μιας μυστικής στρατιωτικής βάσης όπου γίνονται ανακρίσεις και βασανιστήρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.