Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

3

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών - εικόνα 1

«Συνδυασμός των κινουμένων σχεδίων του Τεξ Έιβερι και του ντοκιμαντέρ ‘‘Μικρόκοσμος’’», όπως το περιγράφουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, το «Minuscule» είναι μια γαλλική τηλεοπτική σειρά εξάλεπτων επεισοδίων χωρίς διαλόγους και με ήρωες μια σειρά από χαριτωμένα έντομα. Απλή, κατανοητή απ’ όλους θεματολογία, χιούμορ, γουστόζοι πρωταγωνιστές και υποδειγματική σύζευξη ψηφιακού animation και φυσικών ντεκόρ έχουν εξασφαλίσει στο σίριαλ μια καριέρα στη μικρή οθόνη 100 και πλέον χωρών, συνταγή η οποία αντιγράφεται σοφά και στην πρώτη επίσκεψη των Τοσοδούλικων στη μεγάλη οθόνη. Σ’ αυτήν, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές.

Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων. Με τα μυθοπλαστικώς στοιχειώδη αλλά ευρηματικότητα στην αφήγηση, έξυπνα οικολογικά μηνύματα (διαρκής χρήση των ανθρώπινων απορριμμάτων) και σινεφίλ αναφορές, το βωβό, μα εκφραστικότατο και κομψό αυτό ευρωπαϊκό animation κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, όχι μόνο για το ανήλικο κοινό του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2013. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Minuscule: La Vallée des Fourmis Perdues
3
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 89 '
  • Τομά Ζαμπό

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.