Ted 2

2

Λιγότερο ευρηματική και σεναριακά αποσπασματική συνέχεια μιας ενήλικης και πολιτικά ανορθόδοξης κωμωδίας, η οποία είχε γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ted 2

Ο Τεντ, το λούτρινο αρκουδάκι του Τζον Μπένετ, παντρεύεται την Τάμι - Λιν, αλλά η προσπάθειά του να γίνει πατέρας σκοντάφτει στο ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει νομικά πως είναι «αληθινό πρόσωπο». Λιγότερο ευρηματική και σεναριακά αποσπασματική συνέχεια μιας ενήλικης και πολιτικά ανορθόδοξης κωμωδίας, η οποία είχε γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ted 2 - εικόνα 1

Από τη μια τα 550 εκατομμύρια παγκόσμιες εισπράξεις της πρώτης ταινίας. Από την άλλη η εμπορική αποτυχία του «Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» που ακολούθησε. Δεν υπήρχε λοιπόν άλλη λύση για τον Σεθ ΜακΦάρλαν από το να επαναφέρει τον Τεντ στη μεγάλη οθόνη. Ο ίδιος άλλωστε είχε μετατρέψει τις περιπέτειες του μοναχικού Τζον Μπένετ και του λούτρινου αρκούδου του, ο οποίος ζωντανεύει με μια χριστουγεννιάτικη ευχή, σε μια άνιση, αλλά τολμηρή κωμωδία αναφοράς με υποδειγματικό «πολιτικά ανορθόδοξο» χιούμορ.

Έτσι, ξαναβρίσκουμε τους δυο κολλητούς λίγο πιο μπροστά από εκεί όπου τους είχαμε αφήσει, καθώς ο Τεντ αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί την Τάμι -Λιν (η Λόρι της Μίλα Κούνις έχει, εν τω μεταξύ, παρατήσει μόνο του τον Τζον). Ο έγγαμος βίος με ένα ρέμπελο αρκούδο δεν είναι βέβαια μια εύκολα αντιμετωπίσιμη πραγματικότητα και ύστερα από μερικούς γερούς καβγάδες, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδί για να σώσει το γάμο του. Απόφαση που αφυπνίζει την αμερικανική δικαιοσύνη, στην οποία ο Τεντ πρέπει να αποδείξει πως είναι «αληθινό πρόσωπο» και όχι «αντικείμενο ιδιοκτησίας».

Ted 2 - εικόνα 2

Περισσότερο αφορμή και λιγότερο ιστορία μιας αξιόπιστης πλοκής, τα δικαιώματα της μειοψηφίας χρησιμοποιούνται εδώ ως αφορμή για μερικές απλοϊκές και μάλλον κοινότοπες κοινωνικές παρατηρήσεις. Το αδιαμφισβήτητο προσόν του ΜακΦάρλαν, άλλωστε, είναι το κοφτό, επιθετικό και βιτριολικό απέναντι σε κάθε καθωσπρεπισμό χιούμορ, το οποίο αδυνατίζει περνώντας από μελοδραματικές και δήθεν συγκινητικές καταστάσεις.

Προσόν και αδυναμία ταυτόχρονα, καθώς το «Ted 2» διαθέτει μερικές απολαυστικές στιγμές και κάποιες ξεκαρδιστικές ατάκες, σχεδόν όλες τους, όμως, αποσπασματικές και ξεκομμένες από την αφηγηματική εξέλιξη (όπως ακριβώς και στο «Χίλιοι Τρόποι…»), σαν ευφυή ανέκδοτα για τον Σάμουελ Τζάκσον, τον αμερικανικό ζαμανφουτισμό, την Κιμ Καρντάσιαν, τις ταινίες δικαστηρίου… Ένα αστείο μεν, αλλά άτσαλο και ασύνδετο κωμικό σύνολο, στο οποίο η θαρραλέα χοντροκοπιά της πρώτης ταινίας αρχίζει να καταντά μια τεμπέλικα προκλητική μανιέρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ted 2

2
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 115 '
  • Σεθ ΜακΦάρλαν

Ο Τεντ, το λούτρινο αρκουδάκι του Τζον Μπένετ, παντρεύεται την Τάμι - Λιν, αλλά η προσπάθειά του να γίνει πατέρας σκοντάφτει στο ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει νομικά πως είναι «αληθινό πρόσωπο».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.