Πρώτο τρέιλερ για το «Star Wars» της νέα εποχής

Οι πρώτες εικόνες από το «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» δεν μπορούν παρά να γεμίσουν με αισιοδοξία του φαν της σειράς.

Πρώτο τρέιλερ για το «Star Wars» της νέα εποχής

Όταν ακούς το ορχηστρικό κομμάτι του Τζον Γουίλιαμς με φόντο τις δυο επιβλητικές λέξεις «Stars Wars» δεν μπορεί παρά να νοιώσεις έστω μια μικρή, ανεπαίσθητη ρίγη… Το «πααα, ρα, παρά παμ παμ» της θρυλικής μελωδίας, κουβαλά όπως και να 'χει ένα βαρύ, αόρατο νοσταλγικό φορτίο. Όμως, στο ολοκαίνουργιο «Star Wars: Episode VII –The Force Awakens» δεν χωρούν νοσταλγικά σύνδρομα και εφηβικές αναμνήσεις. Το πρώτο τρέιλερ από την ταινία που αποτελεί το πρελούδιο της αναγέννησης του κινηματογραφικού θρύλου από την Ντίσνεϊ δείχνει ότι ο «Πόλεμος των Άστρων» επιστρέφει δριμύτερος, ως ένα ανταγωνιστικό sci-fi που προτιμά να κοιτάζει στο μέλλον, παρά αναπαύεται στις δάφνες του.

Τα οπτικά εφέ αιχμής, το αφηγηματικό γκάζι και η άφθαρτη φουτουριστική αισθητική της σειράς αποτελούν τα αδιαφιλονίκητα προτερήματα από το τρέιλερ του «Star Wars: Episode VII –The Force Awakens». Η εμφάνιση του πρωταγωνιστή Τζον Μπογιέγκα με λευκό PVC-στολή Στορμτρουπερ, οι σούζες της Ντέιζι Ρίντλεϊ με εναέρια μηχανή και ένα ρομπότ που μοιάζει με απόγονος του R2D2 είναι τα ψίχουλα που μας προσφέρει ο σκηνοθέτης/σεναριθογράφος/παραγωγός/ψυχή-της-αναγέννησης-του «Πόλεμου των Άστρων» Τζέι Τζέι Έιμπραμς από το φαντασμαγορικό αστρικό του έπος. Εμείς αυτό που κρατάμε είναι η αίσθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μοντέρνα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που θα πάει δημιουργικά μπροστά τη σειρά... Εξάλλου, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την κινηματογραφική στασιμότητα.

Το «Star Wars: Episode VII –The Force Awakens» έχει κλείσει από τώρα ραντεβού με το ελληνικό κοινό για τις 24 Δεκεμβρίου του 2015. Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ της περιπέτειας:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/05/2024

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.