
Το πέμπτο στη σειρά τιζεράκι από την καινούργια ταινία του Λαρς Φον Τρίερ μόλις κυκλοφόρησε στο ίντερνετ. Και όποιος δεν είχε καταλάβει ότι η ακολασία θα πιάσει ζενίθ στο «Nympomaniac» ήρθε ο καιρός να πειστεί. Το promo video του πέμπτου κεφαλαίου μπορεί να είναι φτωχό σε λέξεις αλλά είναι πλούσιο σε μπαρόκ μελωδίες και προκλητικές σκηνές.
Μετρ της πρόκλησης και αξεπέραστος στιλίστας, ο Λαρς φον Τρίερ είναι όπως και να το κάνουμε ο υπέρτατος σταρ του σύγχρονου καλλιτεχνικού σινεμά. Έξω από τις αίθουσες έχει καταφέρει να εξοριστεί από το Φεστιβάλ Κανών και να προκαλέσει ουκ ολίγες φορές τη μήνη σύσσωμου του κινηματογραφικού κόσμου. Μέσα σε αυτές όμως ο Τρίερ καταφέρνει να μετατρέπει την προβοκατόρικη ψυχοσύνθεσή του σε ταινίες που εξερευνούν με διορατικότητα κι εξοργιστική κυνικότητα τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης. Η νέα του δουλειά «Nymphomaniac» είναι έτοιμη να ρίξει φωτιά στην οθόνη μελετώντας τα διαστροφικά παιχνίδια της λίμπιντο και την απρόβλεπτη ορμή των ενστίκτων.
Πρωταγωνίστρια είναι η Τζο –την οποία υποδύεται η Σαρλότ Γκενσμπούρ–, μια νυμφομανής που βρίσκεται χτυπημένη σε ένα ερημικό σοκάκι. Ο περαστικός Σέλιγκμαν (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) θα την περιμαζέψει κι εκείνη θα αρχίσει να απαριθμεί τις σεξουαλικές εμπειρίες της στον άγνωστο σωτήρα της. Αυτές θα αποκαλυφθούν σε οκτώ αυτοτελή κεφάλαια με τη μορφή φλας μπακ, τα οποία θα υπηρετούν ξεχωριστά κινηματογραφικά στιλ το καθένα. Η ταινία διαρκεί τέσσερις ώρες, οπότε θα προβληθεί σε δύο μέρη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις δανέζικες αίθουσες τα Χριστούγεννα και στις δικές μας λίγο αργότερα.
Ξεγυμνώνοντας μια στρατιά από χολιγουντιανούς σταρ στην οθόνη, ανάμεσά τους οι Ούμα Θέρμαν, Σάια ΛαΜπεφ, Γούιλεμ Νταφόε και Τζέιμι Μπελ, το «Nymphomaniac» είναι σίγουρα το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην καριέρα του Δανού βιρτουόζου. Και όλα αυτά αφορούν τη softcore εκδοχή της ταινίας, καθώς νεότερα για τη hardcore, που ο Τρίερ έχει ήδη γυρίσει, θα μάθουμε μετά το Φεστιβάλ Κανών!