
Ο Γιάγκος Αντίοχος και ο Νίκος Βουλάλάς μας παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα τις νέες κυκλοφορίες, τις καλύτερες επανεκδόσεις και προτάσεις για το Dvd της παρέας.
Dvd of the week

Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (AV, 2008)
Φρέσκια από κάθε άποψη κι εύστοχη στις χιουμοριστικές της επιδιώξεις, η κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράφει το σενάριο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν σίγουρα μία από τις ευχάριστες ελληνικές κινηματογραφικές στιγμές της φετινής σεζόν. Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος αφήνει στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους πολλές υποσχέσεις με τα γρήγορα σκηνοθετικά αντανακλαστικά του και την –τηρουμένων των αναλογιών– καλλιτεχνική αρτιότητα της ταινίας. Ασυνήθιστα πλούσια η DVD έκδοση για τα ελληνικά δεδομένα, με αρκετό πρόσθετο υλικό. Extras Πώς γυρίστηκε η ταινία, Τρέιλερ, Κομμένες σκηνές, Βιντεοκλίπ (Άννα Βίσση). Γ.Α.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΩ ΓΙΑΤΙ το αστυνομικό δίδυμο Σκιαδαρέσης-Ιατρόπουλος κρύβει, πίσω από τον επιφανειακό επαγγελματισμό του, ένα ασίγαστο, ανεξέλεγκτο πάθος…To dvd της παρέας

Jim Jarmusch Collection: On the Road / Jim Jarmusch Collection: The Outlaws (Odeon)
Αν έχετε κι εσείς φίλους που θέλουν να δουν τις έξι ταινίες του ανεξάρτητου δημιουργού (που μοιράζονται έξυπνα σε δύο θεματικές κασετίνες), τι λέτε να ενώσουμε τις παρέες μας; Στην κασετίνα «On the Road» περιλαμβάνονται το λιτό «Mystery Train», το κοσμοπολίτικα κωμικό «Μια Νύχτα στον Κόσμο» και το χαμηλού προϋπολογισμού «Πέρα από τον Παράδεισο». Στη δεύτερη κασετίνα, των «παρανόμων», περιλαμβάνεται το «αντι-γουέστερν» «Ο Νεκρός», το «Στην Παγίδα του Νόμου», που διαβάζεται ως αλληγορική μελέτη χαρακτήρων, και το ντεμπούτο «Διακοπές Διαρκείας». Για ν’ απολαύσετε την αποδόμηση της αφήγησης και τους λακωνικούς χαρακτήρες που είναι σήμα κατατεθέν του Τζάρμους, σερβίρετε παγωτό περιμένοντας να ακούσετε, διά στόματος Μπενίνι, την ιστορική ατάκα «I scream, you scream, we all scream for ice cream».
Μόλις κυκλοφόρησαν

Συντρίμμια Ψυχής του Τζέρεμι Μποντέσουα (Fugitive Pieces, AV, 2007)
Η πρώτη ελληνοκαναδική παραγωγή φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη το γνωστό μυθιστόρημα της Αν Μάικλς. Το ιστορικό δράμα με την περίπου ελληνική ιθαγένεια ευτυχεί να έχει πρωταγωνιστή τον πολύ καλό Ράντε Σερμπέτζια, αλλά αυτό δυστυχώς, δεν αρκεί για ν’ αποκτήσει τον έντονο αφηγηματικό ρυθμό που εμφανέστατα του λείπει. Extras Τρέιλερ, Συνεντεύξεις συντελεστών, Πίσω από τις κάμερες.
Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία του Πάνου Καρκανεβάτου (Odeon, 2008)Μία από τις διακριθείσες των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας, η ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου («Χώμα και Νερό») αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα καλογυρισμένο δράμα εποχής. Από την άλλη, όμως, η σφιχτή σκηνοθετική του ματιά αδυνατεί να ξεκλειδώσει τα πάθη και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των πρωταγωνιστών του. Extras Πώς γυρίστηκε η ταινία, Τρέιλερ.
Όλα θα Πάνε Καλά του Γιάννη Ξανθόπουλου (AV, 2008)Μια κωμωδία που προσπαθεί, αλλά δεν ξεφεύγει από τις γνωστές σεναριακές φόρμες των πρόσφατων κωμωδιών. Η απιστία ως νεοελληνικό απωθημένο-αγαπημένη συνήθεια, μια απαγωγή για να πάρει μπροστά ο ρυθμός και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Παρακολουθείται, πάντως, ευχάριστα ως μια αξιοπρεπής κομεντί ελληνικής κοπής. Extras Πώς γυρίστηκε η ταινία, Τρέιλερ.
Tv

Boston Legal 4ος κύκλος
(Boston Legal: Season 4, Odeon)
Αρέσει σε δικηγόρους που ασφυκτιούν διεκπεραιώνοντας διαθήκες. σε άντρες που θέλουν έναν κολλητό φίλο όπως είναι οι βασικοί ήρωες Άλαν Σορ και Ντένι Κρέιν, οι οποίοι ανταλλάσσουν… λόγια αγάπης στο τέλος κάθε επεισοδίου. σε φιλελεύθερους τύπους που βρίσκουν επιχειρηματολογία για τις θέσεις τους. Στον 4o κύκλο της ευφυούς δικαστικής σειράς, οι υποθέσεις εξακολουθούν να είναι απίστευτες (μια γυναίκα κατηγορείται ότι έμεινε έγκυος με κλεμμένο σπέρμα, ένα νησί κάνει μήνυση επειδή γίνονται στο έδαφός του πυρηνικές δοκιμές) και οι χαρακτήρες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν καρτούν. Κι εσύ ταυτίζεσαι, γιατί θα ήθελες να επικρατεί αυτός ο σουρεαλισμός στη δουλειά σου.
Στο ράφι
