Μια βραδιά αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη Finos Film και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνουν μια τιμητική βραδιά για εμβληματικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου που δεν πρέπει να χάσετε.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια τιμητική βραδιά για εμβληματικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Finos Film και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ώρα προσέλευσης 20:00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας.

Η βραδιά έρχεται σε συνέχεια της συγκινητικής εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2025. Για τη συνολική τους προσφορά στον κινηματογράφο και στον ελληνικό πολιτισμό θα τιμηθούν αγαπημένοι πρωταγωνιστές αξέχαστων ταινιών που άφησαν μια παρακαταθήκη που συνεχίζει να εμπνέει μέχρι και σήμερα.

Στη διάρκεια της βραδιάς θα προβληθεί η επετειακή ταινία "Τα Αστέρια Είναι Παντοτινά", παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην οποία 18 ηθοποιοί μοιράζονται με το κοινό αναμνήσεις, ιστορίες και παραλειπόμενα. Η ταινία περιλαμβάνει, επίσης, εμβληματικές σκηνές από αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, σπάνια αποσπάσματα και φωτογραφίες.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Θα τιμηθούν οι ηθοποιοί: Βασίλης Καΐλας, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χλόη Λιάσκου, Μπέτυ Λιβανού, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αιμιλία Υψηλάντη, Άννα Φόνσου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Μπέτυ Αρβανίτη, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Βογιατζής, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Βούρτση, Καίτη Ιμπροχώρη, Μαρία Ιωαννίδου, Ξένια Καλογεροπούλου, Λάκης Κομνηνός, Ηρώ Κυριακάκη, Μάρω Κοντού, Αλεξάνδρα Λαδικού, Πόπη Λάζου, Χρήστος Νομικός, Γιώργος Πάντζας, Κώστας Πρέκας, Ελένη Προκοπίου, Έλσα Ρίζου, Τζένη Ρουσσέα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Νίκος Τσούκας, Έλλη Φωτίου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ
Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Άκης Σακελλαρίου και ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Η μεγάλη αυτή γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Finos Film, την εταιρεία παραγωγής που καθόρισε κινηματογραφικά την εποχή στην οποία μεσουράνησαν οι καλλιτέχνες που θα τιμηθούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 258 ταινίες και διεθνείς παρουσίες

Από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, με αφιερώματα, τιμητικές διακρίσεις και ξεχωριστές προβολές

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/11/2026

To Athens Fashion Film Festival επιστρέφει για πέμπτη φορά

Με κεντρική θεματική "Fashion, Cinema & Video Games", το φεστιβάλ εξερευνά τους νέους τρόπους που αλληλεπιδρούν μόδα, κινηματογράφος και videogames.

ArteKino Festival: Οι νέες φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά δίνουν ραντεβού στη Στέγη

Ένα κινηματογραφικό τριήμερο με συναισθήματα και συναντήσεις καταφθάνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε το Νοέμβριο στους κινηματογράφους

Από τον "Μινώταυρο" έως το "The Hunger Games: Η Ανατολή του Θερισμού", διαβάστε για όσες ταινίες ανυπομονούμε να δούμε το Νοέμβριο.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

To "Wild Horse Nine", το "Club Kid", ο Λίαμ Νίσον, ένα Κράκεν κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (05-11/11)

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για 15ο – Δείτε όλα τα βραβεία

Δώδεκα ημέρες γεμάτες κινηματογράφο, διεθνείς συμμετοχές, σημαντικές βραβεύσεις και εκπαιδευτικές δράσεις ολοκλήρωσαν την 14η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό για την επόμενη χρονιά.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 05/11

To "Wild Horse Nine", το "Club Kid", ο Λίαμ Νίσον, ένα Κράκεν κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (05-11/11)