Ένα από τα πιο ιστορικά θερινά της Αθήνας ανοίγει ξανά αυτή την Πέμπτη

Μια ανάσα από την Πατησίων, το Σινέ Λιλά επιστρέφει φέτος για να δώσει κινηματογραφική εσάνς στις αθηναϊκές νύχτες.

Το Σινέ Λιλά στην Πατησίων

Το Σινέ Λιλά είναι ένα από τα πιο ιστορικά θερινά σινεμά της Αθήνας. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1967 και έκτοτε οι προβολές δεν σταμάτησαν ποτέ. Παραμένει, σε πείσμα των καιρών, ο μοναδικός αμιγώς θερινός κινηματογράφος στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

Tο Σινέ Λιλά υποδέχεται και φέτος το κοινό, ανανεωμένο, με ταινίες Α’ προβολής ώστε να απολαύσετε με άνεση και ασφάλεια, την ταινία της επιλογής σας. 

Ο τεχνικός εξοπλισμός προβολής και ήχου εγγυάται κινηματογραφική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων. Το bar είναι εξοπλισμένο με προϊόντα και επιλογές που θα κάνουν ακόμη πιο γευστικές τις κινηματογραφικές βραδιές.

Άλλος ένας λόγος που ξεχωρίζει είναι οι άνθρωποι του. Πίσω από το βλέμμα, τα λόγια και την ευγένειά τους, κρύβεται ξεκάθαρα η αγάπη για τον κινηματογράφο και την ξεχωριστή κουλτούρα του θερινού σινεμά. Γιατί το θερινό σινεμά είναι τρόπος ζωής. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λιλά

Νάξου 115, Πατήσια (Κλωναρίδου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Εμμονή με το "Toy Story"

Σαρωτική πρεμιέρα για το πέμπτο "Toy Story", ακόμα εντυπωσιακότερο, όμως, ήταν το άνοιγμα της "Εμμονής", του νεανικού, ευρηματικού θρίλερ τρόμου που σπάει ταμεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/06/2026

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Θυμάσαι πόσο τρόμαξες με το "Πτώση"; Ετοιμάσου για το "Πτώση 2"

Η νέα ταινία των αδελφών Σπίριγκ, "Πτώση 2 (FALL 2: DEADPOINT)", έρχεται στους κινηματογράφους από την TFG με τους Χάριετ Σλέιτερ και Αρσέμα Τόμας

Ρομερία: Το αριστούργημα των Καννών σε φόντο καλοκαιρινής νοσταλγίας

H σκηνοθέτρια της βραβευμένης ταινίας "Οι Ροδακινιές του Αλκαράς" επιστρέφει στις 25 Ιουνίου με τη νέα της ταινία, μια γλυκόπικρη ωδή στη χαμένη οικογένεια.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει στην Ανάφη την work-in-progress μεγάλου μήκους ταινία του

Το κοινό του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης θα έχει την ευκαιρία να δει 45 λεπτά από την ταινία που ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ένα ερωτικό γράμμα προς τις Κυκλάδες.

Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή για μια προβολή στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Αχρησιμοποίητο υλικό της περιόδου 1995-2025 υφαίνεται συνειρμικά και δημιουργεί το ντοκιμαντέρ "Πρόγονοι" της Εύας Στεφανή, το οποίο παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για μια μοναδική προβολή.

Χάρβεϊ Καϊτέλ: "Θόδωρε, είμαι ξανά εδώ" - Όσα έγιναν στην έναρξη του 16ου Athens Open Air Film Festival

Τιμητικός καλεσμένος του 16ου Athens Open Air Film Festival για την επίσημη έναρξη, ήταν ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο οποίος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία "Το Βλέμμα του Οδυσσέα", η οποία προβλήθηκε στη συνέχεια.