Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Η επιστροφή του Οικονομίδη, Λόρενς - Πάτινσον σε ρήξη και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη_Σπασμένη Φλέβα

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα ανοίγει αυλαία από την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου. Η επιστροφή του Οικονομίδη, Λόρενς - Πάτινσον σε ρήξη και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

Σπασμένη Φλέβα

Πέντε χρόνια μετά την επιτυχημένη "Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς", ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο "Σπασμένη Φλέβα". Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα όπως αυτοπροσδιορίζεται, σε σενάριο του ίδιου και του Βαγγέλη Μουρίκη - όπως και στο "Μικρό Ψάρι". Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της "Σπασμένης Φλέβας": "Ο Θωμάς Αλεξόπουλος, ένας μεσήλικας επιχειρηματίας, τα 'χει κάνει όλα μαντάρα! Όταν η κόντρα του με τον τοκογλύφο της περιοχής πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, ο Αλεξόπουλος θα βγει στους δρόμους αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να σώσει το πολύτιμο σπίτι του είναι λίγος και η πίεση της κατάστασης ασφυκτική. Τα πάντα εναντίον του, δύσκολοι καιροί... Λίγο πριν τον γκρεμό, ένα απλό σχέδιο της τελευταίας στιγμής φαίνεται να είναι η μοναδική σωτήρια λύση στο φλέγον πρόβλημα του επιχειρηματία. Η 'Σπασμένη Φλέβα' είναι ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο".

Πέθανε Αγάπη μου

Μια μάνα προσπαθεί πάση θυσία να προστατέψει την πνευματική διαύγειά της, απόπειρα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη από τις επίμονες ψυχώσεις της. Πίσω από την κάμερα η εξαιρετική Λιν Ράμσεϊ ("Morvern Callar", "Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν", "Δεν ήσουν Ποτέ Εδώ") και μπροστά πρωταγωνιστές οι Τζένιφερ Λόρενς και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Για Πάντα;

Ελίζαμπεθ Όλσεν και Μάιλς Τέλερ συμπρωταγωνιστούν σε μια feelgood ρομαντική κομεντί με στοιχεία φαντασίας. Κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα η οποία οδηγείται μετά θάνατον σε έναν τόπο όπου έχει μία εβδομάδα να αποφασίσει πού θέλει να βρίσκεται η ψυχή της για μία αιωνιότητα. Τότε βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αμείλικτο αδιέξοδο, αφού καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο σύντροφο με τον οποίο έχουν περάσει μαζί μια ολόκληρη ζωή ή τον πρώτο έρωτά της, ένα πρόσωπο που πέθανε νέο και περίμενε δεκαετίες να συναντηθούν ξανά.

Το Δάκρυ του Διαβόλου

Found footage horror με οικολογικό πρόσημο. Μια παρέα τεσσάρων φίλων από τις ΗΠΑ, ταξιδεύει στο Περού για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός παράνομου ορυχείου. Όμως, παρά το γεγονός πως οι ντόπιοι τους προειδοποιούν ότι στο δάσος που θέλουν να φτάσουν κατοικεί ένα αρχαίο πνεύμα που το προστατεύει, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν πάση θυσία.

Ζωούπολη 2

Οι τετράποδοι animated ήρωες σε νέες περιπέτειες. Οι ντετέκτιβ Τζούντι Χοπς και Νικ Γουάιλντ βρίσκονται στα ίχνη ενός μυστηριώδους ερπετού που φτάνει στη Ζωούπολη και φέρνει τα πάνω κάτω στη μητρόπολη των ζώων. Για να λύσουν την υπόθεση, η Τζούντι και ο Νικ πρέπει να πάνε μυστικά σε απροσδόκητα νέα μέρη της πόλης, όπου η συνεργασία τους δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Με τα Μάτια Ανοιχτά": Η γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει για 11 χρονιά

Κάθε Σεπτέμβρη, το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ έχει την τιμητική του. Έτσι και φέτος, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί το κοινό σε ένα τετραήμερο γεμάτο προβολές, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικά masterclass και εργαστήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2026

Αξίζει να πας σινεμά για μια... "Κότα";

Η νέα ταινία του Γκιόργκι Πάλφι επικεντρώνεται σε μια κότα που δραπετεύει από ένα ορνιθοτροφείο, πριν βρει καταφύγιο στην αυλή μιας εξοχικής ταβέρνας, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι αναμεμειγμένος σε μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.

32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Όσα δεν πρέπει να χάσεις

Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει 30 Σεπτεμβρίου με 11 Οκτωβρίου κι εμείς σας προτείνουμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Επτά ταινίες του Νίκου Περάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Ανακαλύψτε τις ταινίες του αφιερώματος στο μοναδικό σινεμά του Νίκου Περάκη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι παράλληλες δράσεις των 32ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει και μαζί με αυτό οι παράλληλες δράσεις του, στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Τρεις βετεράνοι ταξιτζήδες αφηγούνται την ιστορία των αθηναϊκών δρόμων

Ένα λυρικό πορτρέτο της σύγχρονης Αθήνας μέσα από τις ζωές τριών βετεράνων ταξιτζήδων. Αυτό είναι το "Αλλού o Δρόμος" της Ειρήνης Βουρλούμη που έρχεται στον Δαναό τον Οκτώβριο.

Ελληνικό box office: Τρόμος στις καλοκαιρινές αίθουσες

Το κακό εξαπλώθηκε στα σινεμά, αλλά όχι όσο το επιθυμούσαν όλοι, μιας και το καινούργιο "Resident Evil" άνοιξε με 22.546 εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες πρεμιέρες έμειναν σε χαμηλές επιδόσεις.