Νεκρό Τηλέφωνο 2

1,5

Ατμοσφαιρικά σκηνοθετημένο σίκουελ, που δεν θέλει να κάνει… αρπαχτή. Η ιστορία του, όμως, είναι γεμάτη αυθαιρεσίες και απιθανότητες, οι οποίες το οδηγούν σε ένα αφόρητα κλισέ φινάλε. | Powered by Uber.

Νεκρό Τηλέφωνο 2

Εμπλουτίζοντας την αγωνιώδη ιστορία ενός σαδιστή απαγωγέα μικρών παιδιών με μεταφυσικές νότες, το "Νεκρό Τηλέφωνο" του Σκοτ Ντέρικσον ("Sinister", "Doctor Strange") μέτρησε 160 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, οπότε ήταν ζήτημα χρόνου το πότε θα κουδουνίσει ξανά: τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του "Αρπαχτή" λοιπόν, η 15χρονη πλέον Γκουέν συνεχίζει να βλέπει οράματα, τα οποία την οδηγούν, μαζί με τον αδελφό της Φιν, σε μια απομονωμένη ορεινή κατασκήνωση στην οποία δούλευε νεαρή η μητέρα της. Εκεί όπου τους περιμένει ο "Αρπαχτής" και πολλά σκοτεινά μυστικά του. 


Το ατμοσφαιρικά σκηνοθετημένο σίκουελ του Ντέρικσον δεν θέλει να κάνει… αρπαχτή. Στήνει έναν ζωντανό εφιάλτη, όπου παρελθόν, παρόν και οράματα γίνονται ένα, σε έναν αρχικά ενδιαφέροντα συνδυασμό με vintage αισθητική. Γίνεται γρήγορα σαφές, όμως, πως η ιστορία του δεν έχει ζουμερές ιδέες, επιστρατεύοντας σταδιακά όλο και μεγαλύτερες αυθαιρεσίες και απιθανότητες. Κάποια στιγμή χάνεται εντελώς η μπάλα και η αναμέτρηση καλών-κακού οδηγείται σε μια αφόρητα κλισέ κορύφωση, την οποία ακολουθεί τηλεφώνημα απευθείας από τον παράδεισο!

ΗΠΑ. 2025. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Νεκρό Τηλέφωνο 2

Black Phone 2
1,5
  • Τρόμου
  • 2025
  • Διάρκεια: 114 '
  • Σκοτ Ντέρικσον

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του «Αρπαχτή», η 15χρονη πλέον Γκουέν συνεχίζει να βλέπει οράματα, τα οποία την οδηγούν, μαζί με τον αδελφό της Φιν, σε μια απομονωμένη ορεινή κατασκήνωση στην οποία δούλευε η μητέρα της τη δεκαετία του ’50. Εκεί όπου τους περιμένει ο «Αρπαχτής» και πολλά σκοτεινά μυστικά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών": μία αποκλειστική ματιά στο τρομο-σίκουελ της χρονιάς

Ρέιφ Φάινς και Τζακ Ο' Κόνελ συναντιούνται για πρώτη φορά στον δυστοπικό κόσμο των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα, Πέμπτη 15/01.

Kontinental '25

Βραβείο σεναρίου στο Βερολίνο για μια αστεία όσο και πικρή σάτιρα η οποία ακτινογραφεί σαρκαστικά όλο το βαλκανικό κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα. | Powered by Uber.

Marty Supreme

Το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου μέσα από μια ανοικονόμητη, αλλά σφριγηλή saga ενηλικίωσης οσκαρικών προδιαγραφών και σκορσεζικής δυναμικής (Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ταινίας και α΄ αντρικού ρόλου). | Powered by Uber.

Τι σου Λέει Αυτή η Φύση

Ακόμα ένα ανάλαφρου ύφους "conversation piece" από τον ιδιοσυγκρασιακό μινιμαλιστή Χονγκ Σανγκ-σου, το οποίο σχολιάζει λοξά τις… φλύαρες ανθρώπινες σχέσεις. | Powered by Uber.

28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών

Περισσότερο spin-off παρά σίκουελ, ο δραματικά πιο συγκεντρωμένος "Ναός των Οστών" ανακυκλώνει γνωστές ιδέες χωρίς να προσθέτει κάτι ουσιαστικότερο στη μυθολογία του franchise. | Powered by Uber.

Ρούφους: Ο Θαλάσσιος Δράκος που δεν Ήξερε Κολύμπι

Συνταγογραφημένη, απλοϊκή και διεκπεραιωτική περιπέτεια ανήλικων απαιτήσεων, βασισμένη σε σειρά νορβηγικών βιβλίων. | Powered by Uber.