Ο Γουίλεμ Νταφόε είναι πανούργος μεγιστάνας στο τρέιλερ του "Birthday Party"

Το γυρισμένο στην Ελλάδα φιλμ αποτελεί μεταφορά του βιβλίου «Το πάρτι γενεθλίων» του Πάνου Καρνέζη.

The Birthday Party ταινία 2

Αφού ξεκίνησε τη γύρα του στα διεθνή φεστιβάλ το καλοκαίρι, το γυρισμένο στην Ελλάδα "Birthday Party" αποκαλύπτεται μέσα από το πρώτο τρέιλερ του.

Πρόκειται για τη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Το πάρτι γενεθλίων" (εκδ. Μακόντο) του Πάνου Καρνέζη, με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό Γουίλεμ Νταφόε.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η πλοκή τοποθετείται στη Μεσόγειο της δεκαετίας του '70 και περιστρέφεται γύρω από το μεγιστάνα Μάρκο Τιμολέων, ο οποίος ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή στο ιδιωτικό νησί του για τα γενέθλια της κόρης και αποκλειστικής κληρονόμου του, Σοφίας. Την ίδια στιγμή, το πάρτι αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για αρκετούς καλεσμένους ώστε να προσεγγίσουν τον Μάρκο εξυπηρετώντας τους προσωπικούς σκοπούς τους. Ωστόσο εκείνος είναι συνηθισμένος στο να ελέγχει τους πάντες γύρω του με κάθε κόστος, για αυτό και μυστικά σχεδιάζει ένα πλάνο που θα αλλάξει καθοριστικά τη ζωή της κόρης του. Η Σοφία, βέβαια, κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώνει δικά της σημαντικά νέα που κινητοποιούν εξελίξεις και την αναπόφευκτη ρήξη με τον πατέρα της.

The Birthday Party ταινία 1

Το "Birthday Party" ταινία γυρίστηκε στην Κέρκυρα και την Αθήνα σε παραγωγή της Heretic του Γιώργου Καρναβά και σκηνοθεσία του Ισπανού Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεζ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο δημιουργός ολοκληρώνει ένα φιλμ στην Ελλάδα, μετά το γυρισμένο στη Νίσυρο "Παράθυρο στη Θάλασσα" (2019). Εκτός από τον Νταφόε, στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε επίσης τους Έμα Σουάρεζ, Βικ Κάρμεν Σόνε, Χρήστο Στέργιογλου, Τζο Κόουλ, Κάρλος Κουέβας, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Φρανσέσκ Γκαρίδο, Μαρία Παού Πιγκέμ, Πέλε Χέικιλα και Έλσα Λεκκάκου.

The Birthday Party ταινία 3

Σε δηλώσεις του στο Deadline, ο Καρναβάς δήλωσε σχετικά με το "Birthday Party": "Πρόκειται για μια ιστορία που κουβαλάω μέσα μου εδώ και σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, κάτι που αποδεικνύει πόσα σημαίνει για μένα. Η πραγματοποίησή της ήταν μια εξαιρετικά έντονη εμπειρία και πιστεύω πως όλοι μας, οι σπουδαίοι ηθοποιοί και συντελεστές, ζήσαμε μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που διαβήκαμε αυτό το μονοπάτι με τον Μιγκέλ Άνχελ, έτσι εύχομαι ειλικρινά η ενέργειά μας να διαποτίζει το υλικό". Από τη μεριά του, ο Χιμένεζ πρόσθεσε: "Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευγνώμων που συνεργάστηκα με αυτούς τους κορυφαίους συντελεστές σε αυτό ταξίδι. Το να είσαι περιτριγυρισμένος από διαφορετικές γλώσσες, τρόπους κατανόησης της ζωής και προσέγγισης της υποκριτικής, αντιστοιχεί σε μια απίθανη εμπειρία δουλειάς σε ένα συλλογικό πλατό. Έβαλα τα δυνατά μου να κατασκευάσω ένα σπίτι στο οποίο ο καθένας θα νιώθει σαν το σπίτι του, ακόμα και εάν βρίσκεται μακριά του. Ένα σπίτι όπου ενθαρρύνεται η συμμετοχή και η έκφραση συναισθημάτος. Ένα σπίτι που θέλω να πιστεύω πως είναι το σινεμά".

Το "Birthday Party" κυκλοφορεί προσεχώς στους ελληνικούς κινηματογράφους από τη Rosebud.21.

Δείτε το τρέιλερ του "Birthday Party":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη (30/10)

Οι νέες ταινίες που καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες -και τις οθόνες- των αθηναϊκών σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/10/2025

Tα masterclasses του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που δεν πρέπει να χάσεις

Λαμπερά ονόματα, καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και πλούσιες θεματικές περιλαμβάνουν τα masterclasses που καλύπτουν τα πάντα γύρω από την τέχνη του κινηματογράφου.

"In Frame": Βάζοντας στο κάδρο τις φωνές της Παλαιστίνης

Το Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει ένα δυνατό, παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/10

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Φατίχ Ακίν και ένα υποσχόμενο arthouse από την Αργεντινή προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι φουλ φθινοπωρινές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Συναισθηματικές, μελαγχολικές και εγκάρδιες επιλογές που ταιριάζουν με την εποχή και βρίσκουμε στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Βιμ Βέντερς στη Στέγη - Το πρόγραμμα του αφιερώματος στον σπουδαίο σκηνοθέτη

Ο Γερμανός δημιουργός πρόκειται να παρευρεθεί στην Αθήνα με αφορμή τις προβολές προς τιμήν του.

Η βραβευμένη ταινία "Noi" του Νεριτάν Ζιντζιρία στον κινηματογράφο Newman

Η ταινία θα παίζεται μαζί με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, την ταινία του σπουδαίου ιρανού δημιουργού Τζαφάρ Παναχί "Ένα απλό ατύχημα".