"BadLand": Η φωτιά στο Μάτι μέσα από το φακό του Χρήστου Πυθαρά

Δείτε το ντοκιμαντέρ του διακεκριμένου σκηνοθέτη («Κυνήγι») επτά χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά.

BadLand μικρού μήκους 1

Συμπληρώνονται επτά χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, μια τραγωδία που εξακολουθεί να στοιχειώνει το συλλογικό υποσυνείδητο, παραμένοντας ένα ανεπούλωτο τραύμα.

Τώρα, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς ("Κυνήγι") μοιράζεται το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "BadLand" το οποίο ανατρέχει στα όσα συνέβησαν θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων. Όπως λέει ο ίδιος στο "α": "Το ντοκιμαντέρ αυτό φτιάχτηκε ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018. Στόχος και έγνοια μας ήταν το ντοκιμαντερ να μην προσβάλει με όποιο τρόπο τους ανθρώπους του τόπου, των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και των ανθρώπων που έχασαν δικούς τους, όπως έγινε τη περίοδο εκείνη από τα ΜΜΕ. 'Υποσχέθηκα' ένα κείμενο να συνοδεύσει την παρουσίαση της ταινίας. Δεν φαίνεται όμως, εν τέλει, να χωράνε κινηματογραφικές αναλύσεις και τοποθετήσεις από μεριά μας. Η πεποίθηση μόνο ότι η μνήμη, οι μνήμες και η ιστορία δεν πρέπει να παραποιηθούν, σε καμία τραγωδία που έχει κόστος ζωές".

BadLand μικρού μήκους 2

Το "BadLand" μετρά συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ, όπως το Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και οι Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ απέσπασε βραβεία σε Λάρισα και Σεράγεβο (14ο Prvi Kadar International Film Festival). Κλείνοντας, αξίζει να έχετε υπόψη ένα ακόμα πολύτιμο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ πάνω στο θέμα, το "Lumen" της Ειρήνης Τζούλια, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πατέρα της δημιουργού που έχασε τη ζωή του στη φωτιά.

Οι συντελεστές του "BadLand":

Σκηνοθεσία, μοντάζ, sound design: Χρήστος Πυθαράς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Δανόπουλος
Μίξη ήχου: Γιάννης Γιαννακόπουλος
Color grading: Κώστας Δαβελάς

Δείτε το "BadLand":

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Απόψε βλέπουμε το "Ψυχώ" στο Κολωνάκι με δωρεάν είσοδο

Μία πρόταση για το φετινό Halloween με ελεύθερη είσοδο, με την προβολή της εμβληματικής ταινίας στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
31/10/2025

Πρεμιέρα για την Iconic Films με δύο νέες παραγωγές

Γεροντιδάκης, Τρίγγου, Αλευράς και Τσαλταμπάσης ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών που τίμησαν με την παρουσία τους την πρεμιέρα της Iconic Films, που φέρνει φρέσκο ελληνικό κινηματογραφικό περιεχόμενο στις αίθουσες.

Σε άλλα νέα, ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική

Με τον πιο μεγάλο του ρόλο εδώ και 30 χρόνια, εγκαταλείποντας το τελευταίου του πρότζεκτ.

Οι 30 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Ανακαλύψτε τα πιο ανατριχιαστικά horror movies στην ιστορία του κινηματογράφου, λίγο πριν το φετινό Χάλογουιν.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 30 Οκτωβρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που θα δούμε στη Γιορτή του Σινεμά

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για να σχεδιάσετε τον κινηματογραφικό σας μαραθώνιο αυτή την Πέμπτη.

Nouvelle Vague

Αστείο, παιχνιδιάρικο και ευρηματικό, ένα ερωτικό γράμμα στη γαλλική σινε-πρωτοπορία, το οποίο σχολιάζει έμμεσα πολλά από τα σύγχρονα εκφραστικά αδιέξοδα της 7ης τέχνης. Must see για κάθε παλιό και νέο κινηματογραφόφιλο. | Powered by Uber.