Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας

2

Πιστότατη live action διασκευή του γνωστού animation. Εξίσου θεαματική, αλλά γεμάτη ψηφιακά εφέ που της αφαιρούν την παραμυθένια αίσθηση. | Powered by Uber.

Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας

Αντιγράφοντας τη χρυσοφόρα ντισνεϊκή πρακτική, η Dreamworks προχωράει κι αυτή στις live action διασκευές των επιτυχημένων της animation, ξεκινώντας από το franchise του "…Δράκου σας". Έτσι, μένοντας πιστότατος στον εαυτό του, ο δημιουργός του Ντιν ΝτεΜπλουά μάς μεταφέρει στο δύσβατο νησί του Μπερκ, όπου Βίκινγκ και δράκοι είναι προαιώνιοι εχθροί. Αλλά ο Ψάρης, γιος του αρχηγού Στωικού του Μεγάλου, δυσκολεύεται να πείσει ως ατρόμητος πολεμιστής και εξολοθρευτής ιπτάμενων τεράτων. Όλα, όμως, θα αλλάξουν όταν γνωρίσει έναν τραυματισμένο δράκο και αποφασίσει κρυφά να τον εκπαιδεύσει. 


Με μηνύματα ενάντια στη μισαλλοδοξία, το θεαματικότατο κινούμενο σχέδιο του 2010, σαφώς προσανατολισμένο στο προεφηβικό κοινό, διέθετε περιπετειώδη ορμή, κωμικές νότες και τη γοητευτική αύρα ενός διδακτικού μύθου. Βασισμένο σχεδόν αποκλειστικά στα ψηφιακά εφέ, το "ζωντανό" δίδυμο αδελφάκι του έχει χάσει αυτή την παραμυθένια αίσθηση, με τα αταίριαστα ρεαλιστικά στοιχεία της εικόνας του να βραχυκυκλώνουν ακόμα περισσότερο τη δημιουργική αυθαιρεσία του "μια φορά κι έναν καιρό…".  

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. 

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2025. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Πως να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας

How to Train Your Dragon
2
  • Φαντασίας
  • 2025
  • Διάρκεια: 125 '
  • Ντιν ΝτεΜπλουά

Στο δύσβατο νησί του Μπερκ οι Βίκινγκ και οι δράκοι είναι προαιώνιοι εχθροί. Ο Ψάρης, γιος του αρχηγού Στωικού του Μεγάλου, δυσκολεύεται να πείσει ως ατρόμητος πολεμιστής και εξολοθρευτής ιπτάμενων τεράτων. Όλα, όμως, θα αλλάξουν όταν γνωρίσει έναν τραυματισμένο δράκο και αποφασίσει κρυφά να τον εκπαιδεύσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του 'Predator', τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 05/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
03/11/2025

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025: Όλοι μιλούν για τον "Άμνετ"

Μια πρωτότυπη, υποβλητική και συγκινητικότατη προσέγγιση στον σαιξπηρικό πρίγκιπα της Δανιμαρκίας, η οποία μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό οσκαρικών υποψηφιοτήτων, ανέβασε κατακόρυφα τις εντάσεις της φετινης διοργάνωσης.

"Αποκατεστημένες και υπέροχες": Ταινίες που ξεχάστηκαν στο χρόνο ζωντανεύουν στην οθόνη

Το 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με διαμαντάκια από το παγκόσμιο σινεμά και βωβά αριστουργήματα.

Οδηγός επιβίωσης για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ

Το αγαπημένο σινε-event των ανήλικων σινεφίλ σηκώνει αυλαία για όγδοη φορά και από 10-16/11 μας ταξιδεύει σε ένα συναρπαστικό κόσμο θεαματικής φαντασίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού. Αυτά είναι τα highlights του πλούσιου, πολυσυλλεκτικού προγράμματός του.

Το cult αριστούργημα "Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο" ξανά στην μεγάλη οθόνη

Η θρυλική ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει στον Δαναό για μια μοναδική προβολή, φέρνοντας μαζί της γέλιο, συγκίνηση και ένα καστ γεμάτο αγαπημένους ηθοποιούς.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφος την Πέμπτη 05/11

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του "Predator", τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο

Ο νέος Λάνθιμος, οσκαρικά φαβορί και πολυαναμενόμενα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.