Ο Γκόλουμ επιστρέφει: Έχουμε ημερομηνία για τη νέα ταινία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Ο Άντι Σέρκις σκηνοθετεί και ενσαρκώνει ξανά το ρόλο που τον έκανε διάσημο για λογαριασμό της Warner Bros.

Gollum

Τα νέα για την παραγωγή δύο νέων ταινιών από το σύμπαν του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" ήταν γνωστά από πέρσι πλέον, όμως, μία από αυτές απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο λόγος για το "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" το οποίο, όπως προδίδει ο τίτλος, επικεντρώνεται στο πλάσμα που ενσάρκωσε ο Άντι Σέρκις στους "Δύο Πύργους" (2002) για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή, για την εποχή, τεχνική που συνδύαζε τα ψηφιακά εφέ με ειδικό εξοπλισμό καταγραφής των κινήσεων ενός ηθοποιού. Τώρα, ο Σέρκις δεν επιστρέφει μόνο για να επαναλάβει το ρόλο που τον έκανε διάσημο, αλλά και να σκηνοθετήσει. Ο Άγγλος έχει δοκιμαστεί άλλες τρεις φορές πίσω από την κάμερα, αρχικά στο ρομαντικό δράμα εποχής "Με τη Δική σου Ανάσα" (2017), έπειτα στο "Mowgli" (2018) για λογαριασμό του Netflix και πιο πρόσφατα στην υπερηρωική περιπέτεια "Venom 2" (2021). Δεν τις λες και εντελώς επιτυχημένες τις απόπειρές του, όμως, η παρουσία του Πίτερ Τζάκσον στην παραγωγή ίσως αποδειχθεί ωφέλιμη.

Τώρα, λοιπόν, το "Hunt for Gollum" προορίζεται για πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2027. Ημερομηνία οικεία για τους φίλους του franchise, αφού όλα τα φιλμ τόσο της τριλογίας του "Άρχοντα" όσο και του "Χόμπιτ" κυκλοφορούσαν πάντα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερα για την παραγωγή, ωστόσο, αξίζει να θυμίσουμε πως πρόσφατα είδαμε στο σινεμά το άψογο animation "Ο Πόλεμος των Ροχίριμ" που επίσης προέρχεται από τον κόσμο που έφτιαξε ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο 'Αχινός' του Χάρις Ντίκινσον είναι ένα ντεμπούτο γεμάτο οργή και τρυφερότητα

Μετά τα "Triangle of Sadness" και "Babygirl", ο ηθοποιός περνάει πίσω από την κάμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/10/2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος" περιμένει τις ταινίες σας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με διεθνείς συμμετοχές και ειδικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.