Πότε ανοίγει ξανά το θερινό Cine Paris

Η φρεσκαρισμένη ταράτσα της Πλάκας πρόκειται σύντομα να σμίξει ξανά με τους Αθηναίους.

Cine Paris 21

Ένα χρόνο μετά το περσινό ολικό ρετουρισάρισμά του, ένα από τα πιο δημοφιλή θερινά σινεμά της πόλης ετοιμάζεται να συναντηθεί ξανά με τους Αθηναίους.

Ο λόγος για τον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 22), το οποίο πέρσι άλλαξε προφίλ και επιμέλεια προγράμματος χάρη στο Cinobo που ανέλαβε τη διαχείρισή του. Φέτος ανοίγει ξανά την ταράτσα του από 1η Μαΐου και αυτό είναι τα πρώτα highlights του προγράμματός του.

Cine Paris 1

Οι προβολείς του Cine Paris ανάβουν με τη "Φαίδρα" (1962) του Ζίλ Ντασέν και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερικούρη (1-4/5), προτού το σινεμά αφιερώσει τις Δευτέρες του στην εμβληματική ηθοποιό, παρουσιάζοντας τα "Τοπκαπί" (1964, 12/5) και "Ποτέ την Κυριακή" (1960, 19/5). Ένα μήνα μετά, τη σκυτάλη παίρνει το γυρισμένο στην Ελλάδα "Το Παιδί και το Δελφίνι" (Ζαν Νεγκουλέσκο, 1957) με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Λορέν (από 19/6).

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι ιστορικοί "Απάχηδες των Αθηνών" (Δημήτρης Γαζιάδης, 1930), η πρώτη ελληνική ταινία που γυριστήκε με ήχο. Στο μέτωπο των επανεκδόσεων, το Cine Paris προβάλει το καθηλωτικό "Μίσος" (Ματιέ Κασοβίτς), στην επέτειο των τριάντα ετών από την κυκλοφορία του (22/5), ενώ παράλληλα παρουσιάζει τον κλασικό "Χρυσοθήρα" (1925) του Τσάρλι Τσάπλιν την ημέρα της επετείου του ενός αιώνα από την πρεμιέρα του (26/6).

Cine Paris 16
©Λεωνίδας Τούμπανος

Όσον αφορά τις ελληνικές κυκλοφορίες, ο θερινός φιλοξενεί τις δύο πιο αναμενόμενες εγχώριες ταινίες του καλοκαιριού. Από τη μία το τρυφερό "Κιούκα, Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού" (Κωστής Χαραμουντάνης, 15/5) και από την άλλη τις ελευθεριακές "Άγριες Μέρες μας" του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου (12/6). Από πρεμιέρες αναμένονται ακόμα, μεταξύ άλλων, οι κωμωδίες "Η Τζέιν Όστεν μου Κατέστρεψε τη Ζωή" (Λορά Πιανί, 26/6) και "Οι Μπαλκονάτες" (Νοεμί Μερλάν). Τέλος, προσεχώς ετοιμάζεται εβδομαδίαο αφιέρωμα σε εννέα ερωτικές ιστορίες του κλασικού και σύγχρονου κινηματογράφου κάτω από τον τίτλο "Love Stories Under The Stars".

Μη ξεχνάτε πως εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα κινηματογραφικά must του καλοκαιριού και εδώ τις ημερομηνίες κυκλοφορίας όλων των μελλοντικών παραγωγών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ, πώς κέρδισες τη Χρυσή Άρκτο με τα "Όνειρα";

Συναντήσαμε στο Βερολίνο τον φετινό νικητή της Μπερλινάλε, ο οποίος έκανε την έκπληξη, επικρατώντας στο διεθνές διαγωνιστικό με ένα τολμηρό ρομαντικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/11/2025

Απόψε βλέπουμε δωρεάν το "Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι" στο Κολωνάκι

Μία πρόταση με ελεύθερη είσοδο, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το πλαίσιο του HAU Movie Club.

Όνειρα

Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για το τρίτο και καλύτερο μέρος της τριλογίας "Sex/Love/Dreams". Κατά βάση διαλογικό, περιγράφει γλαφυρά, εξομολογητικά και συγκινητικά μια πολυδιάστατη ιστορία ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

Η Αγάπη που Απομένει

Χαριτωμένες βινιέτες, ονειρικά ιντερμέδια, λυρική ατμόσφαιρα και τρυφερό χιούμορ. Μια λοξή προσέγγιση στο οικογενειακό δράμα, που μοιάζει να παραμένει στη διασκεδαστική επιφάνεια. | Powered by Uber.

Νυχτερινή Εφημερία

Καλοσκηνοθετημένο, αν και σεναριακά μονοδιάστατο δράμα στα όρια του θρίλερ, με στιβαρή ερμηνεία από τη Λεόνι Μπένες ("Στο Γραφείο Καθηγητών"). | Powered by Uber.

Wicked: Μέρος Δεύτερο

Το δεύτερο μέρος του διάσημου μιούζικαλ και της υποψήφιας για δέκα Όσκαρ εισαγωγικής ταινίας είναι μια εξίσου φαντασμαγορική, αλλά ακόμα πιο φλύαρη και αφελής αλληγορία. | Powered by Uber.

Η Συμμορία των Μάγων 3

Δεύτερη επανάληψη μιας εξυπνακίστικης συνταγής γεμάτης διαδοχικές ανατροπές και στομφώδεις ατάκες, η οποία έχει εξαντλήσει κάθε ίχνος αγωνιώδους ενδιαφέροντος. | Powered by Uber.