Λίτσης, Ξυκομηνός, Παπαδημητράτος μιλούν για τη λατρεία του καλτ

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ του Μελέτη Μοίρα δίνουν το «παρών» σε επιλεγμένες προβολές και συνομιλούν με το κοινό.

Λατρεία – Οι Καλτ Ελληνικές Ταινίες (μου) 2

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μελέτη Μοίρα ("Diamonds in the Night Sky", "Βαβέλ – Από τη Σιωπή στην Έκρηξη") με τίτλο "Λατρεία - Οι Καλτ Ελληνικές Ταινίες (μου)", βρίσκεται πλέον στις μαρκίζες και επιλεγμένες από τις προβολές του πλαισιώνονται από την παρουσία των συντελεστών.

Θυμίζουμε πως η ταινία εξερευνά το ερώτημα του τι σημαίνει ο όρος "cult" για τα ελληνικά δεδομένα, εμβαθύνοντας σε ταινίες - φαινόμενα όπως τα "Τσίου", "Σπιρτόκουτο", "Ας Περιμένουν οι Γυναίκες" και "Όλα Είναι Δρόμος", συγκεντρώνοντας μαρτυρίες δημιουργών και συντελεστών, αλλά και ανθρώπων του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Λατρεία – Οι Καλτ Ελληνικές Ταινίες (μου)

Με αφορμή την κυκλοφορία της "Λατρείας", λοιπόν, ακολουθούν οι προβολές στις οποίες ακολουθεί συζήτηση με ορισμένους από όσους εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ.

Πέμπτη 27/03 | Cinobo Όπερα 19:30
Άκης Καπράνος, Δημήτρης Μανιάτης, Νίκος Ξυδάκης

Παρασκευή 28/3 | Δαναός 2 18:30
Μελέτης Μοίρας

Παρασκευή 28/03 | Cinobo Όπερα 19:30
Λουκάς Κατσίκας, Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Σάββατο 29/03 | Μικρόκοσμος 21:35
Ερρίκος Λίτσης, Κώστας Ξυκομηνός

Κυριακή 30/03 | Δαναός 2 16:00
Μελέτης Μοίρας

Κυριακή 30/03 | Cinobo Πατησίων 22:00
Μελέτης Μοίρας

Τετάρτη 02/04 | Cinobo Όπερα 21:30
Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Μάκης Παπαδημητράτος

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λατρεία – Οι Καλτ Ελληνικές Ταινίες (μου)

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μελέτης Μοίρας

Πως αντιλαμβανόμαστε τον όρο καλτ για τα ελληνικά δεδομένα; Οι ταινίες «Τσίου», «Σπιρτόκουτο», «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» και «Όλα Είναι Δρόμος» ίσως έχουν μερικές πειστικές απαντήσεις.

Cinobo Όπερα

Ακαδημίας 57

Cinobo Πατησίων

Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο "Αν Είχα Πόδια Θα σε Κλοτσούσα", η Ρόουζ Μπερν διεκδικεί το πρώτο της Όσκαρ

Στη νέα δραματική ταινία της Μέρι Μπρόνσταϊν, η Αυστραλή ηθοποιός ισορροπεί ανάμεσα στην απόγνωση και τη μαύρη κωμωδία, αποσπώντας την Αργυρή Άρκτο στην Μπερλινάλε του 2025.