Το "Υπάρχω" συνεχίζει να σαρώνει τα σινεμά όλης της χώρας

Η βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη προσελκύει αθρόους αριθμούς θεατών πανελλαδικά και δε δείχνει σημεία επιβράδυνσης.

Υπάρχω 1 «Υπάρχω» / ©Μαριλένα Αναστασιάδου

Κατά το πρώτο τετραήμερό του στους κινηματογράφους, το "Υπάρχω" κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ με το "καλημέρα", αφού έκοψε 117.703 εισιτήρια πραγματοποιώντας ρεκόρ "ανοίγματος" για το 2024. Τώρα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα της στους κινηματογράφους, η βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη αύξησε το κοινό της κατά 40% προσελκύοντας 164.634 θεατές και φτάνοντας συνολικά τους 359.562. Νούμερα που ξεπερνούν τις (υψηλές) προσδοκίες και δείχνουν ότι η παραγωγή μπορεί να σημειώσει ιστορική προσέλευση στα ταμεία των αιθουσών τους επόμενους μήνες.

Κυρίως χάρη στην παραπάνω επίδοση, η συνολική προσέλευση πανελλαδικά έφτασε τα 287.024 εισιτήρια. Μετά το "Υπάρχω", στην κατάταξη των εισιτηρίων βρίσκουμε δύο τίτλους της Disney να "κοντράρονται", με το animation "Βαΐάνα 2" να φτάνει τους 38.268 θεατές και το live-action "Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" να ακολουθεί με 30.507. Έπειτα, μία ακόμα μουσική βιογραφία, το "Maria" πρόσθεσε 15.680 θεατές στο αξιοπρόσεκτο σύνολό του (138.250), αποδεικνύοντας πως το κοινό εκτίμησε την εκλεπτυσμένη ανάγνωση της ζωής της Κάλλας από τον σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν, αλλά και φυσικά την πρωταγωνιστική ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί που ίσως διεκδικήσει Όσκαρ.

Κατά τα άλλα, στην πέμπτη θέση με 11.980 εισιτήρια έκανε "άνοιγμα" το ερωτικά φορτισμένο "Babygirl", το οποίο δε ζέστανε όσο θα ήλπιζε τους σινεφίλ, σε αντίθεση με το υποβλητικό "Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά" του Τομ Μίελαντς. Η ατμοσφαιρική μεταφορά του ομώνυμου, εξαιρετικού, βιβλίου της Κλερ Κίγκαν με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι έχει αναδειχθεί σε sleeper hit του χειμώνα, αφού από τις 21/11 που κυκλοφόρησε έφτασε τα 49.477 εισιτήρια, προσθέτοντας 2.983 την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Ελληνικό box office 26-29/12:

1. Υπάρχω - 2.983 εισιτήρια (178 αίθουσες, 359.562 σύνολο)
2. Βαϊάνα 2 - 38.268 εισιτήρια (107 αίθουσες, 268.798 σύνολο)
3. Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών - 30.507 εισιτήρια (119 αίθουσες, 67.105 σύνολο)
4. Maria - 15.680 εισιτήρια (55 αίθουσες, 138.250 σύνολο)
5. Babygirl - 11.980 εισιτήρια (54 αίθουσες, 11.980 σύνολο)
6. Wicked - 5.889 εισιτήρια (26 αίθουσες, 56.705 σύνολο)
7. Οι Σούπερ Σκανταλιάρηδες - 3.885 εισιτήρια (41 αίθουσες, 3.885 σύνολο)
8. Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά - 2.983 εισιτήρια (12 αίθουσες, 49.477 σύνολο)
9. SuperSanta - 2.546 εισιτήρια (33 αίθουσες, 17.211 σύνολο)
10. Heretic - 2.271 εισιτήρια (9 αίθουσες, 18.016 σύνολο)

Περισσότερες πληροφορίες

Υπάρχω

2,5
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 132 '
  • Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Παιδί Μικρασιατών προσφύγων, ο Στέλιος Καζαντζίδης μεγαλώνει με τη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του στη Νέα Ιωνία του ’40. Κάνει διάφορες δουλειές για να συντηρήσει την οικογένειά του, μέχρι που το αφεντικό του στο εργοστάσιο τον ακούει να τραγουδάει και του χαρίζει μια κιθάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα animation που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Όλες οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, το πιο αγαπητό κινηματογραφικό είδος των (ανηλίκων) Ελλήνων θεατών, οι οποίες προβάλλονται στις σκοτεινές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/11/2025

Οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου του 21ου αιώνα που δεν έχετε δει

Αξέχαστα "στοιχειωτικά" horror movies που κερνάνε ανατριχίλες διαρκείας.

Η "Nouvelle Vague" μέσα από πέντε καθοριστικές ταινίες

Με αφορμή τη νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, η οποία ανατρέχει στη γέννηση της πιο επιδραστικής κινηματογραφικής τάσης στην ιστορία, επιλέγουμε μια πεντάδα φιλμ που αποτελούν ιδανική εισαγωγή στο γαλλικό ριζοσπαστικό ρεύμα.

66ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο υπουργός, ο Νιόνιος και ο Τζιμ Τζάρμους

Το χιούμορ του παρουσιαστή Γρηγόρη Ελευθερίου και οι μελωδικές εμπνεύσεις του υφυπουργού πολιτισμού έκλεψαν την παράσταση μιας απλής, αν και αναπόφευκτα φλύαρης, τελετής έναρξης. Μετά ανέλαβε ο πιο cool Αμερικανός σκηνοθέτης και το "Father Mother Sister Brother".

5 ταινίες τρόμου για το Halloween

Αυτά είναι τα horror που διαδραματίζονται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, ιδανική μέρα για ποπ κορν και πολλές ανατριχίλες.

Πρώτο trailer και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις για το Scream 7

Mε την επιστροφή αγαπητών χαρακτήρων αλλά και την ηχηρή απουσία δύο ηθοποιών, το Scream 7 προκαλεί ήδη ανάμεικτες αντιδράσεις.

5 τέρμα αγχωτικές ταινίες για να δεις το Halloween

Μια λίστα για να περάσετε ιδανικά την πιο τρομακτική νύχτα του χρόνου.