"Υπάρχω": Δείτε πώς γυρίστηκε η βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη

Οι συντελεστές της επιτυχημένης παραγωγής μιλούν στην κάμερα για το πώς αναβίωσαν μια ολόκληρη εποχή.

Υπάρχω 4 ©Marilena Anastasiadou

Την ώρα που το κοινό συνεχίζει να γεμίζει ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες πανελλαδικά, η εταιρία παραγωγής και διανομής Tanweer δημοσίευσε ένα βίντεο από τα παρασκήνια της ταινίας "Υπάρχω".

Η βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ εισιτηρίων, καθώς στο "άνοιγμά" της άγγιξε τα 118.000 εισιτήρια σε μόλις τέσσερις ημέρες. Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα, η ταινία ανατρέχει στα βιώματα του λαϊκού τραγουδιστή που μεγάλωσε σε μια γειτονιά της Νέας Ιωνίας, προτού περάσει πίσω από το μικρόφωνο και αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική μουσική. Όπως επισήμαινε στη συνέντευξή του στο "α" ο κ. Τσεμπερόπουλος για τον Καζαντζίδη: "Αντιφατικός άνθρωπος με πολλές εσωτερικές συγκρούσεις. Τα έβαλε πολλές φορές με το σύστημα, αρσενικό που ζήταγε συνέχεια περισσότερα κι ακόμα περισσότερα από τις γυναίκες, με αξίες, με εμμονές… [...] Δεν τον ωραιοποιήσαμε και δεν θέλαμε να πριμοδοτήσουμε και το κουτσομπολιό. Από μια τόσο γεμάτη ζωή, με επεισόδια που, μισά αληθινά μισά μυθοποιημένα, τα ξέρουν όλοι, έπρεπε να διαλέξουμε τι θα κρατήσουμε και τι πετάξουμε. Είναι δέλεαρ το name dropping, αλλά προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε τη σωστή δραματουργία".

Διαβάστε Επίσης

Εκτός από τον Χρήστο Μάστορα, στο "Υπάρχω" πρωταγωνιστούν ακόμα, μεταξύ άλλων, η Κλέλια Ρένεση στο ρόλο της Καίτης Γκρέη, η Ασημένια Βουλιώτη ως Μαρινέλλα, η Αγορίτσα Οικόνομου ενσαρκώνοντας τη μητέρα του Καζαντζίδη και o Δημήτρης Καπουράνης που υποδύεται το δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη. Η ταινία συνεχίζεται να παίζεται τους κινηματογράφους, δείτε εδώ αναλυτικά τις αίθουσες.

Βίντεο από τα παρασκήνια του "Υπάρχω":

Περισσότερες πληροφορίες

Υπάρχω

2,5
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 132 '
  • Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Παιδί Μικρασιατών προσφύγων, ο Στέλιος Καζαντζίδης μεγαλώνει με τη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του στη Νέα Ιωνία του ’40. Κάνει διάφορες δουλειές για να συντηρήσει την οικογένειά του, μέχρι που το αφεντικό του στο εργοστάσιο τον ακούει να τραγουδάει και του χαρίζει μια κιθάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε αυτό το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Μια viral ταινία τρόμου, ο σκληρός Λίαμ Νίσον στα παπούτσια του Λέσλι Νίλσεν και τα αδέρφια Νταρντέν, μεταξύ άλλων, στις φρέσκες κινηματογραφικές προσθήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2025

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Αύγουστο

Ρομαντικά φιλμ και πολυαναμενόμενοι horror τίτλοι δίνουν τον τόνο στις πρεμιέρες του μήνα, στις οποίες φτάνετε εύκολα και με ασφάλεια καλώντας ένα UberTaxi.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (31/07-6/08)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

"Στρουμφάκια: Η Ταινία": Η Feelgood Entertainment και το TheMamagers.gr διοργάνωσαν την πιο στρουμφοαπίστευτη avant-premiere

Το TheMamagers έζησε από κοντά την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του καλοκαιριού!

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 31 Ιουλίου.

Οι επανεκδόσεις που κάνουν πρεμιέρα στα σινεμά

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων από τις 31 Ιουλίου.

5 horror ταινίες με ζευγάρια που σπέρνουν τον τρόμο

Με αφορμή την πρεμιέρα του "Μαζί" φτιάχνουμε μια λίστα σχέσεων που σκόρπισαν ανατριχίλες στη μεγάλη οθόνη.