Advent calendar 6/12: Ανακαλύψτε την Μαρία Κάλλας στην ταινία "Maria" με την Αντζελίνα Τζολί

Για την έκτη μέρα του Δεκέμβρη, το advent calendar του "α" σάς προσκαλεί να απολαύσετε την καινούρια ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, που φέρνει στην οθόνη τις τελευταίες στιγμές της θρυλικής Μαρία Κάλλας.

Maria «Maria»

Για την 6η μέρα του Δεκέμβρη, το advent calendar του "α" σάς καλεί να απολαύσετε την καινούρια ταινία με τίτλο "Maria", σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν, που αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές της θρυλικής υψίφωνης Μαρία Κάλλας. Στην ταινία ο θεατής παρακολουθεί την Κάλλας μόλις μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της, το Σεπτέμβριο του 1977 στο Παρίσι, σε μια συγκινητική προσπάθεια να επανέλθει στη σκηνή, αναπολώντας ταυτόχρονα τη ζωή και την καριέρα της. Την Μαρία Κάλλας ερμηνεύει η Αντζελίνα Τζολί, που όπως αναφέρεται στην κριτική του "α", "η ερμηνεία της (σχεδόν σίγουρη η οσκαρική υποψηφιότητά της) κάνει αυτό το λοξό ψυχογράφημα βαθύ, διεισδυτικό και συγκινητικά ανθρώπινο".

Η ταινία αποτυπώνει μοναδικά τις εσωτερικές συγκρούσεις της Κάλλας και τη συνεχιζόμενη πάλη της να επαναστατήσει από τις αντιξοότητες που σημάδεψαν τη ζωή της. Μέσα από τις τελευταίες στιγμές της, προβάλλεται η αφοσίωσή της στην τέχνη, το πάθος της για τη μουσική και οι συναισθηματικές της ανατροπές, αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο της Κάλλας που δεν γνωρίσαμε ποτέ.

Δείτε πού παίζεται η ταινία. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Maria

3
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 124 '
  • Πάμπλο Λαραΐν

Μία εβδομάδα πριν από το θάνατό της, τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Παρίσι, η Μαρία Κάλλας αναπολεί τη ζωή και την καριέρα της, καθώς κάνει μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στη σκηνή.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/11-3/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
28/11/2025

Σινεμά και ψυχανάλυση: Ο "Κρυμμένος" στον Δαναό

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μίκαελ Χάνεκε για μια μοναδική προβολή, συνοδεία συζήτησης, την Κυριακή 7/12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση".

Οι "Σμιλεμένες Ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Για τέσσερις προβολές με παρουσία του σκηνοθέτη και του Ελβετού γιατρού Ζουλιέν Γκριβέλ.

Για τον Γιάννη Οικονομίδη, το σινεμά είναι ένα όπλο

Συναντήσαμε τον κορυφαίο σκηνοθέτη στα Εξάρχεια και μιλήσαμε μαζί του, με αφορμή τη "Σπασμένη Φλέβα", την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο ενός έκπτωτου άντρα που προσπαθεί να σωθεί από τα χρέη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου.

Σπασμένη Φλέβα

Σε ένα σκληρό δράμα που αποκτά διαστάσεις μοντέρνας τραγωδίας, ο οικονομιδικός εξπρεσιονισμός "μαλακώνει", αλλά η αφηγηματική δύναμη παραμένει σαρωτική και η πολιτικοκοινωνική ματιά γίνεται οξυδερκέστερη και διεισδυτικότερη. | Powered by Uber.

Πέθανε Αγάπη μου

Μπεργκμανικό ψυχογράφημα που καταγγέλλει μέσα από μια εκκωφαντικά προφανή, επαναλαμβανόμενη και φλασάτη μανιέρα τα πατριαρχικά στερεότυπα και τον μεσοαστικό κομφορμισμό. | Powered by Uber.