50 χρόνια Στίβεν Κινγκ: Διήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον "Βασιλιά του Τρόμου"

Το φεστιβάλ αναδεικνύει το έργο του Στίβεν Κινγκ με προβολές των εμβληματικών ταινιών "Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" και "Νεκρωταφίο Ζώων", προσφέροντας μια σινεφίλ εμπειρία στους φίλους του σινεμά και της λογοτεχνίας.

Τελευταία_Έξοδος:_Ρίτα_Χέιγουορθ «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το Cine Άνεσις μάς προσκαλεί σε ένα διήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον "Βασιλιά του Τρόμου", Στίβεν Κινγκ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου. Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Άνεσις συνεργάζονται για να προσφέρουν μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με προβολές δύο κορυφαίων ταινιών που έχουν βασιστεί στο έργο του.  

Τις ταινίες θα προλογίσουν οι ειδικοί του SpoilerAlert.gr, της πλατφόρμας που καλύπτει τα πάντα για ταινίες, σειρές και κόμικς, καθώς και του Podcast Pop Κάλτσα, που εστιάζει στην pop κουλτούρα. 

28/9 | "Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" 

Ένας πρώην τραπεζικός υπάλληλος, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, προσπαθεί να επιβιώσει στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των φυλακών Σόουσανκ.

Διαβάστε Επίσης

29/9 | "Νεκρωταφίο Ζώων"

Ο γιατρός Λούις Κριντ και η τετραμελής οικογένειά του μετακομίζουν σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι στην Νέα Αγγλία. Όταν χάσουν την αγαπημένη τους γάτα σε ατύχημα, ο γείτονάς τους προτείνει στον Λούις να τη θάψει σε ένα μυστικό νεκροταφείο ζώων, το οποίο αποδεικνύεται πως κατέχει μυστηριώδεις όσο κι ανεξέλεγκτες δυνάμεις.

Λίγα λόγια για τον Στίβεν Κινγκ

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής μας, με πάνω από 65 μυθιστορήματα και 200 διηγήματα και δοκίμια. Τα έργα του έχουν πωληθεί σε περισσότερα από 350.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Μεταξύ των πιο γνωστών έργων του συγκαταλέγονται τα "Σάλεμς Λοτ", "Το Αυτό", "Η Λάμψη", "Το Πράσινο Μίλι", και "Μίζερι", πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στη μεγάλη και μικρή οθόνη.

Tιμή εισιτηρίου 7€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μία χριστουγεννιάτικη εμπειρία έρχεται στο Athinaion Experience

Ένα αφιέρωμα με μερικές από τις αγαπημένες μας γιορτινές ταινίες ξεκινάει σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/12/2025

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 25/12

Η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα, ένα ιστορικό έπος δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή και όλα όσα θα δούμε στις μαρκίζες αυτή την εβδομάδα.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Γιορτινή διάθεση και επιλογές για μικρούς και μεγάλους που θα βρούμε στις αίθουσες από τις 18 έως τις 24/12.

Χριστούγεννα στο Cinobo Πατησίων με μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές πρεμιέρες

Το κινηματογραφικό στέκι της Αθήνας παρουσιάζει μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές προβολές όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Η περιπέτεια αρρρχίζει: Έρχεται το "Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Αναζήτηση του Τετραγωνοπαντελονή!"

Ο αγαπημένος μας φίλος από τον βυθό επιστρέφει στον κινηματογράφο για την πιο επική του περιπέτεια.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι φρέσκιες αφίξεις που θα δούμε στους κινηματογράφους από τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι ταινίες του Τζέιμς Κάμερον σε σειρά αξιολόγησης

Ένα ranking των ταινιών του κινηματογραφικού μύθου, με αφορμή την κυκλοφορία του Avatar: Φωτιά και Στάχτη.