Νους, σώμα, πνεύμα και εξερεύνηση οι άξονες της Αγοράς του 3ου Evia Film Project

Ανακαλύψτε τις υπό σχεδιασμό παραγωγές που παρουσιάζονται στην οικολογική διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Evia Film Project 2024 1

Λιγότερος από ένας μήνας απομένει για να ξεδιπλωθεί το 3ο Evia Film Project (2-6/7) και στα πολλά ενδιαφέροντα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έρχονται να προστεθούν οι δράσεις της Αγοράς, οι οποίες επικεντρώνονται την ανάγκη για αποσυμπίεση και επικοινωνία, μέσα από συναντήσεις, εκδρομές στη Βόρεια Εύβοια, γιόγκα στη φύση και ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι αυτεπίγνωσης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η Αγορά φέτος αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες: νους, σώμα, πνεύμα και εξερεύνηση. Επιπλέον, έχει ως οδηγό τη βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο της οποίας προσκαλούναι επαγγελματίες να ανακαλύψουν ή να επανασυνδεθούν με ελληνικά πρότζεκτ που έχουν παρουσιαστεί στις Αγορές των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο παρελθόν.

Παράλληλα, το Evia Film Project προσφέρει στους συμμετέχοντες στην Αγορά το χώρο και το χρόνο να συνδεθούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον, απολαμβάνοντας την "αργή δικτύωση", η οποία προσφέρει μια επαγγελματική και ταυτόχρονα ανθρώπινη εμπειρία. Θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στη χαλαρή ατμόσφαιρα της Βόρειας Εύβοιας, να παρακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις πρότζεκτ, καθώς και ένα εργαστήρι που διοργανώνει η ολιστική θεραπεύτρια Έλενα Χρηστοπούλου με τίτλο "Βιωματικό εργαστήριο - Γαλήνη εν μέσω καταιγίδας: Μια εσωτερική πυξίδα σε δύσκολους καιρούς".

Evia Film Project 2024 3

Τα πρότζεκτ της Αγοράς του 3ου Evia Film Project:

ΓΙΑΝΝΗΣ
Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας
Σκηνοθεσία: Κύρος Παπαβασιλείου, Παραγωγή: Μαρία Βαρνακκίδου και Κύρος Παπαβασιλείου, Εταιρεία Παραγωγής: Drytree Films, Συμπαραγωγοί: Κωνσταντίνα Σταυριανού, Ρένα Βουγιούκαλου - Graal (Κύπρος, Ελλάδα)

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Τάσος Γκολέτσος, Παραγωγή: Τάσος Γκολέτσος, Βαγγέλης Παπουτσής, Κλοντιάνα Καμάτη, Εταιρεία Παραγωγής: Das Paradiso Films (Ελλάδα)

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία / Παραγωγή: Ελπίδα Νίκου, ΡοντρίγοΧερνάντεζ, Εταιρεία Παραγωγής: SGv, Συμπαραγωγοί:  Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ - AnemonProductions, Κέλεν Κουίν - Hedgehog Films (Ελλάδα, Ισπανία)

ΜΙΝΙΟΝ
Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας 
Σκηνοθεσία: Σοφία Γεωργοβασίλη, Παραγωγή: Αντιγόνη Ρότα, Εταιρεία Παραγωγής: Foss Productions (Ελλάδα, Ρουμανία, Γαλλία)

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΖΙΚΑ
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Νίκος Κωστόπουλος, Παραγωγή: Βίκη Ζιώγα, Εταιρεία Παραγωγής: PHENO (Ελλάδα, Γεωργία)

STATION ATHENS
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Παραγωγή: Δάφνη Καλαφάτη, Εταιρεία Παραγωγής: Savefrag Productions, Συμπαραγωγή: Polyplanity Productions (Ελλάδα)

THEY COME OUT OF MARGO
Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Παραγωγή: Νικόλας Αλαβάνος και Χριστίνα Σταυροπούλου, Εταιρεία Παραγωγής: FilmikiProductions (Ελλάδα)

YOUR DELICATE FRIEND
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Άλκηστις Ευθυμίου, Παραγωγή: Μίνα Ντρέκη, Εταιρεία Παραγωγής: MarniFilms (Ελλάδα)

Evia Film Project 2024 2

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος των εκδηλώσεων, κάθε βράδυ οι καλεσμένοι της Αγοράς έχουν τη δυνατότητα δικτύωσης σε ένα happy hour δίπλα στη θάλασσα, με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών του κινηματογράφου (παραγωγών, sales agents, προγραμματιστών φεστιβάλ) από όλο τον κόσμο. Ακολούθως, το Evia Film Project κάνει ακόμη ένα βήμα προς την οικοδόμηση μιας εύρυθμης και βιώσιμης κινηματογραφίας, προσφέροντας κατ' ιδίαν συναντήσεις με τη δημιουργική παραγωγό και ανεξάρτητη σύμβουλο Ίεβα Ούμπελε, η οποία εξειδικεύεται στις πράσινες κινηματογραφικές παραγωγές.

Έπειτα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου οργανώνει ειδικό πάνελ γύρω από τις πράσινες παραγωγές με τίτλο: "Για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη κινηματογράφηση με πιστοποίηση". Πρόκειται για μία δράση ενημέρωσης και κατάρτισης της Διεύθυνσης Προσέλκυσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με τη βιώσιμη κινηματογράφηση, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει παρουσίαση του Green Film ως ευρωπαϊκού συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης και αναφορά σε εφαρμοσμένες πρακτικές και στην ελληνική εμπειρία. Ομιλήτριες: Σταυρούλα Γερωνυμάκη (Διεύθυνση Προσέλκυσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου),Λινέα Μερζαγκόρα (GREEN FILM,Trentino Film Commission), Δήμητρα Τέντα (Ειδικός Βιώσιμης Κινηματογράφησης).

Evia Film Project 2024 4

Τέλος, το Evia Film Project φιλοξενεί για δεύτερη φορά το CIRCLE Women Doc Accelerator, ένα μοναδικό στο είδος του εργαστήριο ανάπτυξης ντοκιμαντέρ, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες και θηλυκότητες που ασχολούνται με την κινηματογραφική σκηνοθεσία και παραγωγή. Το CIRCLE αποτελεί μια μοναδική διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία και προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για τις γυναίκες δημιουργούς που εργάζονται τόσο στο ντοκιμαντέρ όσο και στη μυθοπλασία. Αποτελείται από το Women Doc Accelerator, μια εκπαιδευτική δράση που διαρκεί όλο τον χρόνο και είναι ανοιχτή σε έργα και επαγγελματίες σε όλα τα στάδια παραγωγής, και το Fiction Orbit, ένα εντατικό εργαστήριο αφιερωμένο σε καταξιωμένες σκηνοθέτριες με νέα project που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης σεναρίου. Αμφότερα τα προγράμματα υποστηρίζουν έργα με ισχυρή διεθνή απήχηση σε διάφορα στάδια της κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ επίσης λειτουργούν ως έναυσμα για τη συνεργασία μεταξύ χωρών. Μέσω αυτού, ενδυναμώνουν τις γυναίκες και θηλυκότητες που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό τομέα, ιδίως εκείνες που προέρχονται από κοινωνικές ομάδες ή κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους σε διεθνές επίπεδο.

Κύρια αποστολή του είναι η ενδυνάμωση των γυναικών στον κινηματογραφικό τομέα και η ενίσχυση της προβολής των γυναικών δημιουργών και σκηνοθετών στην ευρύτερη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Το CIRCLE προωθεί την κινηματογραφική ανάπτυξη και αποσκοπεί στην ανταλλαγή και στην ανάπτυξη γνώσεων και επαγγελματικών δεξιοτήτων, συνδέοντας τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη κινηματογραφική βιομηχανία και παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μέντορες διεθνούς εμβέλειας. Δέκα συμμετέχουσες από όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν στο 3ο Evia Film Project, θα συνεργαστούν με αναγνωρισμένους/-ες επαγγελματίες και θα λάβουν καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες σχετικά με την ανάπτυξη των έργων τους και την εξέλιξη της καριέρας τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το CIRCLE Women Doc Accelerator διοργανώνει διαφορετικά masterclasses που απευθύνονται στις συμμετέχουσες και είναι κλειστά για το ευρύτερο κοινό, αλλά και την παρουσίαση ενός case study που είναι ανοιχτό για το κοινό του EFP3. Η Χάιντι Φλάισερ (παραγωγός και σύμβουλος), η Μπρίτζιτ Ο'Σι (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντοκιμαντέρ DAE, σύμβουλος), η Τζοάνα Σολέτσκα (σχεδιάστρια στρατηγικής στο marketing ταινιών), η Ντέινα Μπουνέσκου (μοντέζ ταινιών και ήχου) θα είναι οι tutors. Η σκηνοθέτις Λιν Αλούνα ("Twice Colonized") θα βρεθεί στη Βόρεια Εύβοια, καλεσμένη του CIRCLE Women Doc Accelerator για μία ανοιχτή συζήτηση για την ταινία της, η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 3ου EviaFilm Project.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/07/2024

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

Δείτε τη σικάτη επετειακή αφίσα των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του υιοθετώντας μια γοητευτική εικαστική ταυτότητα.

Παρουσίαση του βιβλίου "Τελειώνει με Εμάς" της Κολίν Χούβερ πριν τη μεταφορά του στο σινεμά

Οι εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν το best seller στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη ταινία που κάνει σύντομα πρεμιέρα στους κινηματογράφους.