"Μέντιουμ": Πρεμιέρα της ταινίας της Χριστίνας Ιωακειμίδη με συναυλία της Μάρθας Φριντζήλα

Μία μουσική παράσταση της Μάρθας Φριντζήλα και του Παναγιώτη Τσεβά ανοίγει την νέα ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη στον θερινό κινηματογράφο Κάρμεν, παρουσία των συντελεστών.

Μέντιουμ

Με μία συναυλία της Μάρθας Φριντζήλα θα υποδεχτεί τους θεατές του "Μέντιουμ" η Weirdwave, στην πρεμιέρα της ταινίας, την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., στον θερινό κινηματογράφο Κάρμεν. Η συναυλία και η προβολή της ταινίας της Χριστίνας Ιωακειμίδη, θα γίνουν παρουσία των συντελεστών οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Παναγιώτης Τσεβάς θα παρουσιάσουν επί σκηνής μια μουσική παράσταση για φωνή και ακορντεόν, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Μάρθας Φριντζήλα, τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα, καθώς και παραδοσιακά και "λαϊκά" τραγούδια.

Το "Μέντιουμ" είναι μία συγκινητική, νεανική και πολύ φρέσκια ταινία, για τον πρώτο έρωτα, το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας, και την ενηλικίωση, με φόντο την Αυγουστιάτικη Αθήνα που βράζει. Σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται η Μάρθα Φριντζήλα.

Μέντιουμ

Έχοντας αποσπάσει 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το βραβείο Cineuropa στο Φεστιβάλ του Σεράγιεβο, το βραβείο Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας στο Φεστιβάλ της Σόφιας, τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου, και έχοντας κερδίσει την αγάπη κοινού και κριτικών όπου κι αν προβλήθηκε, το "Μέντιουμ" της Χριστίνας Ιωακειμίδη, είναι έτοιμο για την έξοδό του στα θερινά σε διανομή Weirdwave. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μέντιουμ

Πρωταγωνιστούν, η πρωτοεμφανιζόμενη χορεύτρια Αγγελική Μπεβεράτου στον ρόλο της Ελευθερίας, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου στον ρόλο του Άγγελου, η Κατερίνα Ζησούδη στον ρόλο της Αλεξάνδρας, της εγκύου αδερφής της Ελευθερίας, και η αγαπημένη τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα στον ρόλο της Άννας, του μέντιουμ και φίλης του Άγγελου.

Μέντιουμ

Παίζει επίσης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Νατάσα Εξηνταβελώνη, αλλά και από την επιτυχημένη της κωμική περσόνα στο δημοφιλές κανάλι της στο youtube, η οποία σήμερα πρωταγωνιστεί στη σειρά "Ο Παράδεισος των κυριών".

Μέντιουμ

Στην ταινία ακούγεται το τραγούδι του ΛΕΞ "Απ’ το παράθυρό μου", μουσική από τους ΜΙΚΡΟ, ενώ το σάουντρακ υπογράφει ο Θοδωρής (Τεντ) Ρεγκλής, που έχει μελοποιήσει μεταξύ άλλων το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" και την σειρά "Σιωπηλός Δρόμος".

Μέντιουμ

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα.

Όταν η Ελευθερία γνωρίζει μία φίλη του Άγγελου, ένα μέντιουμ, η γυναίκα αυτή την μαγνητίζει και την ωθεί να κοιτάξει βαθύτερα στον εαυτό της και να βιώσει το πρωτόγνωρο συναίσθημα της επιτακτικής επιθυμίας για κάποιον άλλο.

Τιμή εισιτηρίου (συναυλία και ταινία): 8€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέντιουμ

2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Χριστίνα Ιωακειμίδη

Η 16χρονη Ελευθερία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη αδερφή της στην Αθήνα. Μέσα στον καύσωνα της μεγαλούπολης, θα γνωρίσει τον μεγαλύτερό της και αινιγματικό Άγγελο, ο οποίος θα την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο.

Κάρμεν

Κουσιανόφσκυ και Παπαδά 40 (από Κατεχάκη 37-39), Ελληνορώσων, Μετρό Κατεχάκη)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.