"Bugonia": Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Ασταμάτητος ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος μόλις παρουσίασε στις Κάννες τις «Ιστορίες Καλοσύνης».

Συνέντευξη τύπου Γιώργου Λάνθιμου 3

Εάν για κάτι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι πως επαναπαύεται τις δάφνες του. Τους τελευταίους μήνες μόνο ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει παρουσίασει δύο ταινίες ("Poor Things" & "Ιστορίες Καλοσύνης") και τώρα ανακοίνωσε τον τίτλο της επόμενης και ένατης μεγάλου μήκους του συνολικά.

Ο λόγος για το "Bugonia" το οποίο, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, αποτελεί ριμέικ του cult και πικρά χιουμοριστικού νοτιοκορεάτικου φιλμ "Save the Green Planet" ("Jigureul Jikyeora!"). Γυρισμένη το 2003, η πρώτη ταινία του Τζανγκ Τζουν-γουάν, ο οποίος έκτοτε υπέγραψε μόνο το γκανγκστερικό θρίλερ "Hwayi: A Monster Boy" (2013), θέλει τον νεαρό Μπιέονγκ-γκου να πιστεύει πως ο πλανήτης μας απειλείται από άμεση εισβολή εξωγήινων. Για να τον σώσει, απάγει και ανακρίνει έναν επιχειρηματία, πεπεισμένος πως είναι πράκτοράς τους.

Στο "Bugonia" πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς, σε μια ακόμα σύμπραξη  των ηθοποιών με τον Λάνθιμο, η πέμπτη για την οσκαρική ηθοποιό και η δεύτερη για τον Αμερικανό. Τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο βραβευμένος με έξι Έμι Γουίλ Τρέισι, ο οποίος έχει σκαρφιστεί τρία επεισόδια του αριστουργηματικού "Succession", έχει συμμετάσχει σε δεκάδες της εξαιρετικής εκπομπής πολιτικής σάτιρας "Last Week Tonight with John Oliver", ενώ πρόσφατα στο σινεμά έγραψε το "Μενού".

Τα γυρίσματα του "Bugonia" αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ των Καννών έγινε η πρεμιέρα της πιο πρόσφατης ταινίας του Λάνθιμου, οι "Ιστορίες Καλοσύνης", για την οποία μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη του "α" εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
04/12/2025

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.

Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

Η διδακτική ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς μιλάει ελληνικά σε μια αρκετά πιστή διασκευή, η οποία διατηρεί την παραμυθένια απλοϊκότητά της, απευθυνόμενη στο ανήλικο κοινό. | Powered by Uber.

Για τον Κρίστι

Κοινωνικό δράμα, το οποίο περιγράφει ρεαλιστικά, αν και προβλέψιμα, τόσο τους περίπλοκους οικογενειακούς δεσμούς όσο και τα αδιέξοδα της νέας γενιάς. | Powered by Uber.

Σιωπηλή Αγάπη

Τίμια και ειλικρινής προσέγγιση ενός ευαίσθητου θέματος μέσα από ένα φεστιβαλικά πολυβραβευμένο δράμα, το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση. | Powered by Uber.