Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων «Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων»

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Το εμβληματικό franchise του "Πλανήτη των Πιθήκων" βίωσε ένα αναπάντεχα επιτυχημένο reboot, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά, με σημείο εκκίνησης την "Εξέγερση" του 2011. Οι νέες ποιότητες που προστέθηκαν στην αφήγηση, τόσο ως προς τον εμπλουτισμό της ιδιοσυγκρασίας των πιθήκων όσο και ως προς την ανάπτυξη πειστικών διακυβευμάτων που είχαν να διαχειριστούν, χωρίς να ξεχνάμε τον καθοριστικό "ζωώδη" ρόλο του Άντι Σέρκις, είναι μερικά από τα στοιχεία που έβαλαν τη σειρά των μπλοκμπάστερ στη νέα της εποχή. Με το "Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων" φτάνουμε αισίως στο τέταρτο κεφάλαιο του reboot, όπου περίπου τρεις αιώνες μετά τα γεγονότα της "Σύγκρουσης", ο κόσμος των πιθήκων βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο ηγέτης Σίζαρ διατηρεί μεν τα σκήπτρα, ωστόσο, δυνάμεις γύρω του αναζητούν τρόπο να τον ανατρέψουν, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους γι’ αυτό. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Γουές Μπολ, ο άνθρωπος πίσω από το περιπετειώδες franchise "Ο Λαβύρινθος".

Club Zero

Η Τζέσικα Χάουσνερ ("Προσκύνημα στη Λούρδη") σκηνοθετεί την Μία Γουασικόφσκα. Σ’ ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια καινούργια καθηγήτρια η οποία προπαγανδίζει τη "συνειδητή διατροφή" δημιουργεί μια ισχυρή σχέση με μια ομάδα μαθητών της, η οποία, όμως, θα πάρει σύντομα ανεξέλεγκτη τροπή.

The Big Father

Μαύρη κωμωδία του Κωνσταντίνου Στραγαλινού. Ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει χρηματοδότη για την καινούργια ταινία του, φτάνοντας σε μια σειρά συμβιβασμών που θα εμπλέξουν την οικογένειά του σε ένα επικίνδυνο κινηματογραφικό πείραμα.

Sobibor

Αντιπολεμικό δράμα εποχής από τη Ρωσία. Τον Οκτώβριο του 1943 ο ανθυπολοχαγός του σοβιετικού στρατού Αλεξάντρ Πετσέρσκι συλλαμβάνεται από τους ναζί και μεταφέρεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόμπιμπορ. Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, όμως, καταφέρνει να πείσει τους κρατουμένους να εξεγερθούν.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Νεανική περιπέτεια με ταξίδι στο χρόνο. Άγνωστοι μεταξύ τους, ο Τζέισον και η Βίβιαν είναι δυο παιδιά που επιβιβάζονται σε ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο το οποίο τους εκτοξεύει εκατομμύρια χρόνια πίσω.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Δυστοπικό anime. Ο Κόναν και οι φίλοι του καλούνται να εμποδίσουν τη Μαύρη Οργάνωση να πάρει στα χέρια της ένα προηγμένο πρόγραμμα ψηφιακής αναγνώρισης προσώπου της Ιντερπόλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.