Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Αντίπαλοι νέο «Οι Αντίπαλοι»

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Αντίπαλοι

Η Ζεντάγια μπλεγμένη σε αθλητικό ερωτικό τρίγωνο. O σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο ("Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", "Bones and All") υπογράφει ένα νέο καυτό ρομάντζο. Στην ταινία πρωταγωνίστρια είναι η Ζεντάγια, η εξαιρετικά ταλαντούχα και βραβευμένη με Έμι σταρ του τηλεοπτικού "Euphoria", η οποία ενσαρκώνει μία παίκτρια τένις που πλέον προπονεί το σύζυγό της (Μάικ Φέιστ). Όταν εκείνος σημειώνει μια σειρά από διαδοχικές ήττες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον παιδικό φίλο του και συμπτωματικά πρώην της συντρόφου - προπονήτριάς του (Τζος Ο'Κόνορ), γεγονός που πυροδοτεί ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Γκουαντανίνο, οι πρωταγωνιστές του "Challengers" προετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους κάνοντας επί τρεις μήνες εντατική προπόνηση με τον πρώην επαγγελματία τενίστα Μπραντ Γκίλμπερτ, ο οποίος επιπλέον διατήρησε ρόλο συμβούλου στην ταινία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το σάουντρακ υπογράφει το οσκαρικό δίδυμο των Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Horror με την υπογραφή των Unboxholics. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο των αδερφών Καρπά, οι οποίοι έχουν ως βάση τη μακεδονική Αριδαία, συστήνεται ως μία περιπετειώδης ταινία τρόμου στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης απέναντι στη Φωτεινή Λεβογιάννη. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη του "Μην Ανοίγεις την Πόρτα": "Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;".

Χωρίς Οξυγόνο

Δυστοπικό sci-fi με τη Μίλα Γιόβοβιτς. Σε ένα μέλλον όπου τα χαμηλά επίπεδα οξυγούν έχουν καταστήσει τη Γη μη κατοικήσιμη, μια μητέρα με την κόρη της είναι αναγκασμένες να ζουν υπογείως. Σε μια από τις σύντομες εξορμήσεις τους στην επιφάνεια, τις πλησιάζει ένα ζευγάρι που θα τις παρασύρει σε μια καταιγιστική περιπέτεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Μεταφυσικό φεστιβαλικό δράμα. Σε μια ιστορία όπου το αίσθημα του πένθους σμίγει με την ανάγκη για απότομη ενηλικίωση, στο επίκεντρο βρίσκεται η εννιάχρονη Σαλομέ που επιστρέφει στο χωριό της οικογένειάς της, στο βουνό, για διακοπές. Ενώ όλα ξεκινούν ιδανικά, η αιφνίδια απώλεια της γιαγιάς της ανατρέπει τα δεδομένα, με τους ενήλικες να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου και το κοριτσάκι να στοιχειώνεται από το πνεύμα μιας γυναίκας που οι ντόπιοι θεωρούσαν μάγισσα. Η επίσημη πρόταση της Πορτογαλίας στα 96α Όσκαρ.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Σλοβένικη δραμεντί με την Αγγελική Παπούλια. Ένας αθεράπευτος νοσταλγός του παρελθόντος προσπαθεί να αποτρέψει μία γερμανική πολυεθνική από το να ανοίξει σουπερμάρκετ στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του πατέρα του, παρασημοφορημένου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θέλοντας να διατηρήσει τη μνήμη του αντιστασιακού κινήματος, άθελά του καταστρέφει τη ζωή της κόρης του. Όταν η εκπρόσωπος της πολυεθνικής καταφθάνει στην περιοχή, τρεις γενιές της οικογένειας, το ένδοξο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον θα αναμετρηθούν σε μία σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ταινία του Βασίλη Ραΐση. Αποτυχημένος ποιητής ανακαλύπτει ότι η μάνα τον έχει πλασάρει ως τοπική "Πυθία", φέρνοντας πελάτες τη νύχτα να ακούσουν το παραμιλητό του. Μετά τον αρχικό θυμό του, αποφασίζει να πάρει στα χέρια του την "επιχείρηση", οδηγώντας την κατάσταση στον πλήρη εκτροχιασμό.

Σούπερ Μάγκι

Υπερηρωικό animation. Μια υπερηρωίδα που έχει βολευτεί με δουλειές ρουτίνας καθώς η εγκληματικότητα στην πόλη της έχει σχεδόν εξαλειφθεί, καλείται να αναλάβει ξανά ζωηρά δράση όταν μια μοχθηρή ιδοφυΐα απειλεί να παγιδεύσει τους πάντες σε μια προσομοίωση.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Εικαστικό δράμα εποχής. Στην υπό ισπανική κατοχή Φλάνδρα του 1564 ο Πίτερ Μπρέγκελ εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα για να ζωγραφίσει τον αριστουργηματικό "Δρόμο για τον Γολγοθά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.