"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της «Νορβηγίας» ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο

Δέκα χρόνια μετά τη "Νορβηγία" και έχοντας στο ενδιάμεσο συμμετάσχει στην ανθολογία "Εγχειρίδιο Ανάγνωσης του Κακού", με το εξαιρετικό "Τι συνέβη στον Πανάγα τον Πανάγα", ο σκηνοθέτης και μουσικός Γιάννης Βεσλεμές ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο "Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο" στο σημαντικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη.

Το φιλμ συμμετέχει στο εκλεκτικό τμήμα "Escape from Tribeca" και συστήνεται ως "ένα ατμοσφαιρικό, τρυφερό και ψυχεδελικό παραμύθι για τη ζωή αλλά κυρίως το θάνατο (ή και το αντίστροφο)". Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, τρία αδέρφια κατασκευάζουν μια αυτοσχέδια χρονομηχανή με σκοπό να επαναφέρουν την από καιρό νεκρή μητέρα τους στη ζωή. Όταν ο εκκεντρικός πατέρας τους κάνει την εμφάνισή του, το πείραμα ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και ξεκινάει η χωροχρονική περιδίνισή τους εκεί που το παρελθόν και το παρόν γίνονται ένα σε μια την κωμική όσο και αλλόκοτη εξερεύνηση του πένθους.

Γιάννης Βεσλεμές
©Ρηνιώ Δραγασάκη

Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τους Πάνο Παπαδόπουλο, Τζούλιο Γιώργο Κατσή, Άρη Μπαλή, Σάντρα Αμπουελγκανάμ Σαραφάνοβα, Αλεξία Καλτσίκη, καθώς επίσης το Γάλλο Ντομινίκ Πινόν, χαρακτηριστική φιγούρα των ταινιών "Αμελί" και "Delicatessen". Σχετικά με το "Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο" γράφει ο Βεσλεμές: "Τα 'Λουλούδια' είναι ένα δράμα οικογενειακό, καμουφλαρισμένο σε φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Αυτή είναι μια μπαλάντα για τους ηττημένους, μια κωμωδία για τους καταραμένους, μια διδακτική ιστορία για σένα, για μένα και τις αγαπημένες μας οικογένειες. Η Μητέρα ξεθωριάζει στις φωτογραφίες και η φωνή του Πατέρα αντηχεί στους θλιμμένους διαδρόμους 'Κανείς δε φεύγει ποτέ από το σπίτι του'.".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.