Όλες οι ταινίες που παίζουν την Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε όλους τους τίτλους που μπορείτε να παρακολουθήσετε με μόλις € 3.

Φόνισσα νέο 1 «Φόνισσα» / ©Marilena Anastasiadou

Στα πρότυπα της επιτυχημένης Γιορτής του Σινεμά, για πρώτη φορά διοργανώνεται η Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου. Πρόκειται για μια πανελλαδική δράση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κατά την οποία για μία μέρα (26/3) όλα τα σινεμά της χώρας προβάλλουν εγχώριες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής με γενική είσοδο € 3! Αμέσως μετά το τριήμερο, δηλαδή, έχετε μια άψογη ευκαιρία να απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη πολυβραβεύμενα ελληνικά φιλμ κάθε είδους, μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, στο φυσικό χώρο τους και σε μια ιδιαίτερα φιλική τιμή. Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια συγκυρία που το ελληνικό σινεμά έχει βρει εκ νέου θερμή αποδοχή από το κοινό, με arthouse και εμπορικούς τίτλους να σμίγουν στις μαρκίζες με επιτυχία. Ευκαιρία, λοιπόν, να τους (ξανα)ανακαλύψετε!

Όλες οι ταινίες που παίζουν στην Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου:

2 χλμ. Από Το Σπίτι
18
Αγία Έμυ
ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να Κοιμάμαι στο Στήθος του…)
Άκουσέ με
Άνεμος Ελευθερίας 1821
Ο Άνθρωπος του Θεού
Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη
Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης
Η Βοή του Κόσμου
Διάκος, ο Ηρωομάρτυς
Εκεί που Ζούμε
Έμμονες Ώρες στον Τόπο της Πραγματικότητας
Εξέλιξη
Επιχείρηση Άστρο
Θόδωρος Αγγελόπουλος – Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του
Ίχνη στο Χώμα που τα Έσβησε η Θάλασσα
Ο Καπετάν Μιχάλης
Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις
Μήλα
Μια Μέρα στη Σαγκάη
Μινόρε
Μπάσταρδα
Ξεριζωμένοι
Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων
Πέντε Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης
Πίσω από τις Θημωνιές
Η Προκυμαία
Πρόστιμο
Φόνισσα
Arcadia 1900, Champagne d’ Orient
Animal
Black Stone
Broadway
Digger
Guest Star
Mauthausen
Tranzit

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Κωδικός Τεχεράνη": Ο Λίαμ Νίσον επιστρέφει σε επικίνδυνες αποστολές

Ένα κατασκοπικό θρίλερ με φόντο το Ιράν, μυστικά εκατομμύρια και πρωταγωνιστές τους Λίαμ Νίσον και Ζάκαρι Λέβι έρχεται στις αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2026

Αξίζει να πας σινεμά για την "Πατρίδα" του Πάβελ Παβλικόφσι;

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για ένα road movie που θυμίζει τις μπεργκμανικές "Άγριες Φράουλες".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (03-09/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της πρώτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο σήκωσε αυλαία την Τετάρτη με το "Ink" του Ντάνι Μπόιλ. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της πρώτης μέρας.

Οι 42 ελληνικές μικρές ιστορίες στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει. Ανέκαθεν αγκάλιαζε το ελληνικό σινεμά με μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που διατηρούν ζωντανή και βαθαίνουν κάθε χρόνο αυτή τη σχέση ενθουσιώδους ενδιαφέροντος, προστασίας και γνήσιας αγάπης.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Spa Weekend

Μια εν μέρει συμπαθητική αναβίωση των κομεντί των ‘00s, με μπόλικα κλισέ και την απολαυστική χημεία μεταξύ των τεσσάρων πρωταγωνιστριών της.