Το "Οπενχάιμερ" κέρδισε και τους παραγωγούς - στα πόσα Όσκαρ θα σταματήσει;

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν φαίνεται ασταμάτητη στο δρόμο για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας.

οπενχαιμερ «Οπενχάιμερ»

Απονομή για απονομή δεν έχει αφήσει το "Οπενχάιμερ" του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο την τελευταία εβδομάδα μετά την κυριαρχική εμφάνισή του στα βραβεία SAG, σάρωσε και σε εκείνα του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών.

Όπως προκύπτει αυτονόητα, η βιογραφία - έπος αναδείχθηκε καλύτερη ταινία, γεγονός που ενδυναμώνει τον αέρα φαβορί που συνοδεύει την παραγωγή εδώ και μήνες. Έτσι, όσον αφορά τα 96α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, το ερώτημα ποια δεν είναι εάν θα βραβευτεί το "Οπενχάιμερ", αλλά στα πόσα Όσκαρ θα σταματήσει.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, τα δεδομένα εν μέρει αναπροσαρμόστηκαν. Και αυτό γιατί οι παραγωγοί επέλεξαν το "Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν" (Κεμπ Πάουερς, Γιόακιμ Ντος Σάντος & Τζάστιν Τόμσον), μειώνοντας έτσι τις οσκαρικές πιθανότητες του anime "Το Αγόρι και ο Ερωδιός" (Χαγιάο Μιγιαζάκι). Τέλος, το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε το "American Symphony" (Μάθιου Χάινεμαν).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.