Μια Γυναίκα

1,5

Καταγραφή μιας εναλλακτικής αλλά και ελάχιστα πειστικής πορείας αυτογνωσίας, μετέωρης ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ.

Μια Γυναίκα

Η πρώτη ταινία του 60χρονου Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ που φτάνει στις ελληνικές αίθουσες είναι η απόπειρα ενός γυναικείου πορτρέτου γεμάτου καλά κρυμμένα μυστικά. Διότι η εικόνα της Ζιλιάν, επιθεωρήτριας της παρισινής αστυνομίας και πετυχημένης συγγραφέα, είναι αυτή μιας δυναμικής γυναίκας, αδέκαστης επαγγελματία και ευτυχισμένης οικογενειάρχισσας με μόνο μελανό σημείο το θάνατο της αδελφής της που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Όταν, όμως αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή και αποφασίζει να τον παρακολουθήσει, θα βρεθεί μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Αυτές αφορούν και τη δική της συμπεριφορά, στην οποία ο Σιβεϊράκ εστιάζει, περιγράφοντας μια εναλλακτική, αλλά και ελάχιστα πειστική πορεία αυτογνωσίας, μετέωρη ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ. Διότι μπορεί η πλοκή να σε αιφνιδιάζει με τις εξελίξεις της, οι περισσότερες απ’ αυτές, όμως, μοιάζουν υπερβολικές, ψυχολογικά αδικαιολόγητες και δραματικά συγκεχυμένες. Επιπλέον, το απρόσμενο φινάλε δεν μπορεί να κρύψει το διδακτισμό του, ούτε η Σοφί Μαρσό την ερμηνευτική ανεπάρκειά της.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Γυναίκα

Une Femme de Notre Temps / A Woman
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ

Η Ζιλιάν είναι Παριζιάνα αστυνομικός και ταυτόχρονα επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων. Όταν αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή, αποφασίζει να τον παρακολουθήσει για να βρεθεί σύντομα μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.