Ένα Τέλος και Μια Αρχή

2,5

Δράμα επιβίωσης που αγγίζει τα όρια του θρίλερ. Ρεαλιστική περιγραφή, στέρεες ερμηνείες, αφηγηματική αναποφασιστικότητα.

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

Ξεκινώντας την καριέρα της ως μυθιστοριογράφος, η Αγγλίδα ποιήτρια Μέγκαν Χάντερ περιέγραψε στο "The end we start from" ένα μετα-αποκαλυπτικό αύριο. Προσπάθησε όμως να το "προσγειώσει" σε μια πειστική, κοντινή μας πραγματικότητα και να εστιάσει στη σχέση μιας ανώνυμης αφηγήτριας με το μωρό της, αποφεύγοντας θεαματικές καταστροφές ή γραφικές σκηνές αγωνίας και δράσης.


Η πολύπειρη Άλις Μπερτς ("Λαίδη Μάκβεθ", "Η Κυριακή της Μητέρας") το διασκεύασε με σεναριακή πιστότητα και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαχάλια Μπέλο ακολούθησε τους λυρικούς τόνους της διήγησης, αφήνοντας τη δυναμική πρωταγωνίστρια Τζόντι Κόμερ ("Η Τελευταία Μονομαχία") να εκφράσει με κινηματογραφική εσωτερικότητα μια γυναίκα που καλείται να αντιμετωπίσει το απρόοπτο: Καθώς μια περιβαλλοντική κρίση πλημμυρίζει τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, ένα ζευγάρι και το νεογέννητό τους προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω γενικευμένου πανικού. Καταφεύγουν στην εξοχή και στο σπίτι των πεθερικών της, αλλά οι εξελίξεις θα αφήσουν τη μητέρα μόνη με ένα βρέφος στην αγκαλιά και την ισχνή ελπίδα να ξανανταμώσει τον άντρα της.


Η περιπλάνησή της αποκαλύπτει έναν κόσμο στα πρόθυρα φυσικής κατάρρευσης και ηθικής παράλυσης, με τις δραματικές εντάσεις να αγγίζουν τα όρια του θρίλερ. Παρ’ όλα αυτά και με τη βοήθεια των στέρεων ερμηνειών (οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μαρκ Στρονγκ κρατούν δυο μικρούς ρόλους), το πλαίσιο παραμένει σταθερά ρεαλιστικό, εστιασμένο στους χαρακτήρες και τα διλήμματά τους. Το "κάδρο" του, όμως, είναι υπερβολικά κλειστό, δέσμιο της λογοτεχνικής "εσωτερικότητας". Η αλληλεπίδραση της ηρωίδας με το περιβάλλον περιορίζεται, λοιπόν, με αποτέλεσμα οι σκληρές αποφάσεις της να μη μας πληγώνουν και οι κίνδυνοι που την απειλούν να μη μας τρομάζουν πραγματικά. Με λιγότερη αφηγηματική αναποφασιστικότητα, η ενδιαφέρουσα σινε-διαδρομή θα μπορούσε να εξελιχθεί συναρπαστικά.

Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

The End we Start From
2,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μαχάλια Μπέλο

Καθώς μια περιβαλλοντική κρίση πλημμυρίζει τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, ένα ζευγάρι και το νεογέννητό τους προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω γενικευμένου πανικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".